Balliberális szakadás Szigetszentmiklóson: a Momentum is a polgármester ellen van

Nagy hibát követett el Nagy János, Szigetszentmiklós balliberális támogatottságú polgármestere, hogy felmentette régi segítőjét, a DK-s Jószai Attila alpolgármestert. Jószai még kész a békülésre, a Momentum azonban már kibukott a döntésen. Szakad a helyi szivárványos koalíció.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 22. 15:24
null
Nagy János, polgármester
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig tartott a az együttműködés Szigetszentmiklóson a balliberális koalíció pártjai között. A kezdődő szakadás oka Nagy János polgármester január 19-i döntése: ezen a napon döntött úgy egy személyben, hogy felmenti Jószai Attila DK-s alpolgármestert. A hír még a baloldali szavazókban is bizonytalanságot szült, hiszen a negyvenezres városban mindenki tudja, hogy Jószai sokat tett azért, hogy a koalíció elfogadja és támogassa Nagyot, ugyanakkor az is ismert, hogy Jószai nemrég komoly vitába keveredett a polgármester MSZP-s kabinetfőnökével. Azt meg a legtöbben egyenesen viccesnek találják, hogy Nagy mindezt úgy tálalja, mintha a városnak akarna spórolni egy alpolgármesteri fizetés megtakarításával.

Nagy János polgármester döntése saját politikai körén belül is felháborodást váltott ki (Fotó: archív/Magyar Nemzet)

A Momentum helyi szervezte január 22-én közleményben jelentette be, hogy elítéli, ami történt, és rögtön Nagy torkának is ugrott. Úgy fogalmaz a szervezet, ők a „civil” és „szakmai” városvezetés reményében léptek koalícióra a többi párttal. Mint írják: „ennek érdekében vettünk részt az átláthatósági csomag kidolgozásában is, mely munkában épp a most visszahívott alpolgármester mutatkozott kizárólag szakmailag felkészült tárgyalópartnernek. A javaslatok végül a képviselő-testület egyhangú támogatása ellenére mindmáig nem valósultak meg. Így a szigetszentmiklósiak több magyar önkormányzattól eltérően még ma sem láthatják az általuk megválasztott önkormányzati képviselők évenkénti vagyonnyilatkozatait, életrajzait, vagy az önkormányzat, az önkormányzati cégek és intézmények egymilliós értékhatár fölött kötött szerződéseinek a részleteit.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.