Követelőzik és bomlaszt a baloldal Budafok-Tétényben

Budafok-Tétény baloldali pártjai elutasították a kerületi polgármester javaslatát, amely a pártpolitikai csatározások helyett a kerület fejlesztését helyezte volna előtérbe.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 17:30
null
Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere az önkormányzati működés hatékonyságát szeretné növelni 2021-ben Fotó: Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nemrég a »demokratikus összefogás« ifjú képviselője a verbális agresszió mellett kis híján tettlegesen is bántalmazta az alpolgármestert, amiért nem támogatta az indítványukat” – olvasható Karsay Ferencnek, Budafok-Tétény polgármesterének közleményében. A politikus azzal kapcsolatban emelte ki az esetet, hogy az önkormányzat baloldali pártjai visszautasították a polgármester javaslatát, amelyben a kerület érdekeit előtérbe helyező és a pártpolitikai csatározást visszaszorító együttműködést kért tőlük. A kerületi baloldal vasárnap közleményt adott ki, amelyben azt követelték a polgármestertől, hogy hívja vissza az alpolgármesteri posztról Dankóné Hegedűs Jolánt, valamint a bizottsági elnöki pozícióikból Daróczi Károlyt és Jurás Lászlót.

A polgármester szerint a balliberális tömbnek az nem tetszett, hogy a korábban MSZP-s színekben politizáló Dankóné és társai „mertek együttműködni a fideszes vezetéssel”.

Karsay közleményben mutatott rá, hogy a helyi MSZP képviselői azért léptek ki a szivárványkoalíció helyi együttműködéséből, mert nem tetszettek nekik az abban zajló folyamatok.

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere hiába ajánlott együttműködést a baloldali tömörülés pártjainak, követeléseket kapott válaszul
Fotó: Havran Zoltán

Január 7-én Karsay Ferenc a kerületi pártok frakcióvezetőit nemcsak együttműködésre kérte, hanem eléjük tárta a Budafok-Tétény fejlesztését célzó részletes javaslatcsomagot is. Bejelentette továbbá, hogy a takarékosság jegyében 2021-ben 75%-ban csökkenti az önkormányzati tanácsnokok számát. A helyi baloldal pártjai azonban az alpolgármesterek számának csökkentését és a Közbeszerzési Bizottság megszüntetését követelik többek között. A baloldal szándékáról sokat elárul Karsay szerint az az eset, amikor a kerület közbeszerzési bizottságának egyik fideszes tagja elhunyt, a polgármester pedig a DK helyi elnökét javasolta a helyére. A Demokratikus Koalíció frakciója akkor ezt visszautasította.

– A „demokratikus összefogás” úgy akar döntő befolyást szerezni az önkormányzat költségvetése és közbeszerzése fölött, hogy ezeken a területeken soha nem működtek együtt. A 2020-as költségvetést annak ellenére sem szavazta meg az összefogás, hogy támogatásuk esetén a polgármester kivétel nélkül befogadta volna minden módosító javaslatukat – olvasható Karsay közleményében.

A polgármester arra is kitért, hogy a helyi baloldali tömörülés azonosult a Momentum sportellenességével, és akadályozza a helyi sportberuházásokat. Emellett az utánpótlás- és gyermeksportot, valamint a szabadidősportot és rekreációt szolgáló fejlesztéseket is le akarják állítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.