Budafok-Tétény polgármestere együttműködést ajánl az ellenzéknek

Az ellenzéki összefogás napokban elfogadott kormányzási alapelvei ihlették meg Karsayt, aki azt szeretné, ha a Budafok-Tétény érdekét szolgáló politikai együttműködésre nem várnának 2022-ig, hanem már most elkezdenék. 

Magyar Nemzet
2021. 01. 07. 16:35
null
Karsay Ferenc szerint a vegyes rendszer stabilabb, kiszámíthatóbb működtetést tesz lehetővé Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselőtestület frakcióvezetőivel egyeztetett Karsay Ferenc polgármester, aki többek között a képviselő-testület és a bizottságok működésének takarékosabbá tételét jelentette be. Arról tájékoztatta őket, hogy a múlt év tanulságai alapján a helyi önkormányzat politikai feladatainak átcsoportosításával 75 százalékban csökken a tanácsnokok létszáma Budafok-Tétény önkormányzatában, akik feladataikat a bizottsági struktúrába illesztve fogják végezni.

A polgármester kifejtette, hogy rendkívül előremutatónak tartja az egységes baloldal egyik vezetőjének január 4-i nyilatkozatát, amely így hangzott: „2022 után egy olyan országot fogunk építeni, amelyben a politikai oldalak nem háborúznak egymással, hanem megpróbálnak együttműködni. Olyan országot, amelyben minden magyar – határokon belül és határokon túl – otthon érzi magát. Olyan országot, amely a múlt helyett a jövőbe tekint.” Karsay Ferenc ehhez hozzátette: a maga részéről nem várna 2022-ig, hanem azonnal szeretné elindítani ezt a folyamatot. Ezért kezdeményezte a következő évek pártpolitika felett álló közös munkáját megalapozó együttműködési alapelvek meghatározását.

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere az önkormányzati működés hatékonyságát szeretné növelni 2021-ben
Fotó: Bach Máté

Az együttműködési alapelvek pontjai a következők: minden résztvevő kerüli a másik negatív színben való feltüntetését; csapatmunkában gondolkodnak, és az elért eredményeket is közös sikerként kommunikálják; senki nem manipulálja a híreket a szövegkörnyezetből kiragadott részletek közlésével; közalkalmazottakat és köztisztviselőket nem használnak fel politikai célokra; elutasítják a magánszféra, a család és a gyermekek politikai célú felhasználását; minden körülmények között tartózkodnak az arrogáns és agresszív kommunikációtól; bizonyítás esetén korrigálják a kommunikációs anyagokban fellelt tárgyi tévedéseket és téves adatokat.

Karsay Ferenc kerületfejlesztési javaslatcsomagja tartalmazza a kerület közlekedési infrastruktúrájának továbbfejlesztését, a 47-es villamos pályafelújítását és integrálását a fonódó villamos rendszerébe, elővárosi vasút és a hozzá kapcsolódó P+R rendszer fejlesztését, valamint a ráhordó fejlesztését. Kitér a kerületi kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, valamint a Duna-part revitalizálására és a lakosság számára használhatóvá tételére, a helyi oktatási és szociális szolgáltatások megőrzésének és fejlesztésének fontosságára, szoros együttműködésre a civil és egyházi szervezetekkel, továbbá a helyi sportéletre és annak infrastrukturális fejlesztésére. A polgármester közleménye szerint a javaslatcsomag a kerület politikai résztvevői által tovább bővíthető, de kizárólag olyan elem kerület fel rá, amellyel minden szereplő egyetért.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.