időjárás 15°C Malvin 2022. október 1.
logo

Egymást rugdossák ki Szigetszentmiklóson a balliberális vezetők

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.01.20. 12:47
Egymást rugdossák ki Szigetszentmiklóson a balliberális vezetők

Saját főállású alpolgármesterének megbízását szüntette meg január 19-ével Nagy János polgármester. A döntést egy személyben hozta meg a rendkívüli jogrendben ráruházott hatalommal. A kirúgott Jószai Attila mostanáig harcostársa volt Nagynak.

Szigetszentmiklóson is széthasadt a szivárványkoalíció: egy rövid Facebook-bejegyzés értesít arról, hogy a polgármester Nagy János január 19-ével felmentette posztjáról Jószai Attila alpolgármestert. A döntés azért meglepő, mert a két politikus egyaránt az Összefogás a Változásért nevű civil szervezet tagja, amely a választások óta a szivárványkoalíció pártjait gyűjti egybe a Kis-Duna-menti városban. A bejegyzésben ez áll: fura, hiszen mindig Jószai csatázott a szakértelmet igénylő ügyekben. Ő vitázott a fideszes korszakban a város költségvetéséről. Neki voltak egyedül módosító javaslatai a frakciójából. Most nincs szükség rá.

Nem kell demokratikusnak lenni, nem kell megkérdezni a testületet, elég egy egyszemélyes döntés.

A hírt megerősíti Nagy János is online polgármesteri beszámolójában.

– Magunkon kezdtem a spórolást, mostantól egy főállású polgármesterrel dolgozom együtt – fogalmazott, majd elutasította azt, amit szerinte a közösségi oldal bejegyzése sugall. Ez a fajta belső feszültség nem szokatlan a forrongó szivárványkoalíción belül. Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere például már a kezdet kezdetén felállíttatta saját alpolgármesterét, a pécsi polgármester, Péterffy Attila pedig a napokban esett neki a sajátjának.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.