Gyurcsányék vakargathatják a fejüket

Rendesen fel lett adva a lecke.

2021. 01. 20. 8:30
Vizsgálódhat az ügyészség a DK elnökének ügyében a bejelentés nyomán Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láthatóan hatalmas zavart okozott az ellenzéki oldalon Orbán Viktor pénteki bejelentése, mely szerint legkésőbb 2022. január elsejétől a 25 év alatti fiataloknak teljes jövedelemadó mentességet adnának. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy nagyon fontos a nyugdíjasok mellett a fiatalok támogatása is, hogy önálló lábra tudjanak állni. A kormányfő közölte: ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül. Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak. Ha ez sikerül, akkor az egész válságkezelési rendszer kerek lesz.

Nos igen. Újból bebizonyosodott a két oldal közötti jelentős különbség. Míg a baloldal a válságkezelést mindig az emberek megadóztatásában látta, addig a polgári oldal az adók csökkentése mellett kardoskodott. Most is ez a helyzet és ez nagyon nem tetszik a baloldalnak, mert így a magyar emberek számára egyértelművé válik, könnyen kikristályosodik a két oldal közötti különbség. Ráadásul a Momentum szavazóbázisát is féltik, mert ez a döntés jelentősen megtizedelheti Fekete-Győrék táborát. Ezért adják a bejelentés óta egymás kezébe az ATV stúdiójának kilincsét a baloldali közgazdászok és megmondóemberek, ezért születnek körmönfont, kákán is csomót kereső írások a baloldali médiában.

Most éppen Pogátsa Zoltán fakadt ki, szerinte ugyanis Orbán Viktor minden gazdasági gondra adócsökkentéssel válaszol és ez ellentétes az EU logikájával. A HVG pedig azért látja aggályosnak a 25 év alatti fiatalok teljes jövedelemadó mentességét, mert ha hitelt vesznek fel a kedvezményes fizetésükre a fiatalok, akkor majd, ha betöltik a 25. életévüket már rendesen adózva, a kevesebb fizetésből kell majd kigazdálkodniuk a törlesztőrészletet.

Ez aztán a nyakatekert logika. Tisztán látszik, hogy napról-napra keresik a fogást a baloldali spindoktorok a kormányoldalon, de nem nagyon találják. Gyurcsányék is vakargatják a fejüket, mert most rendesen feladta a leckét a kormányoldal, bebizonyította, hogy igenis van más út, mint a baloldali, amely csak az emberek megsarcolásában látja a kiutat.

És ez, valljuk be, jelentős különbség.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.