Hárommilliárd forint többletforrást biztosított a kormány az OMSZ-nek

Pénzt és eszközöket biztosított a kormány az Országos Mentőszolgálatnak, hogy eredményesebben tudjon dolgozni a koronavírus terjedésének fékezése érdekében. A járványügyi védekezés továbbra is kiemelt területnek számít.

Magyar Nemzet
2021. 01. 19. 11:17
null
Ezemtúl minden mentőautóban el lehet végezni vizsgálatot az új diagnosztikai eszközzel Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sok időt, figyelmet és pénzt fektetett a kormány abba, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkáját segítse a vírus terjedésének fékezésében

– derül ki abból az országgyűlési beadványból, amelyet Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével egyeztetve Rétvári Bence államtitkár nyújtott be a házelnöknek. A dokumentum válasz Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő kérdésére.

Pénzt, felszerelést, eszközöket és járműveket adott a kormány a mentőszolgálatnak az eredményes védekezéshez – Fotó: Magyar Nemzet/archív

Amint a beadvány leszögezi,

a kormány 3 milliárd forint többletforrást biztosított az OMSZ-nek a járványügyi védekezéshez. Továbbá a kormány biztosított gyógyszereket, védőfelszereléseket és gépeket is a gyógyító munkához, miközben az OMSZ informatikai rendszerét is felújította úgy, hogy a home office-ban dolgozó adminisztratív munkát végző munkatársak hatékonyan tudják ellátni feladatukat.

2010-től több mint ezer mentőautót cseréltek le, a tavalyi évben 40 újabb mentőautót vásároltak, ezenkívül az ORFK és a támogatók közreműködésének köszönhetően több száz más gépjármű is munkába állt.

Rétvári Bence a dokumentumban emlékeztetett: a járványügyi védekezésben

a baloldalra nem nagyon lehet számítani, amit az is mutat, hogy tavasszal nem szavazták meg annak a törvényjavaslatnak a meghosszabbítását, amely a gyors döntéseket tette volna lehetővé, nyáron pedig nem támogatták a hitelmoratórium és a családvédelmi támogatások meghosszabbítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.