időjárás 6°C Gál 2021. October 16.
logo

Megfejtettük a „Kósa-rejtélyt”: a képviselő ezért vesz részt az operatív törzs ülésein

Bácskai Balázs
2021.01.10. 13:19
Megfejtettük a „Kósa-rejtélyt”: a képviselő ezért vesz részt az operatív törzs ülésein

Komoly fába vágta a fejszéjét a Hírklikk.hu. Az MSZP pártlapja azt szerette volna kideríteni, hogy Kósa Lajos miért vesz részt az operatív törzs ülésein. A Hírklikk szerint erről sem a Fidesztől, sem pedig az operatív törzstől nem kaptak választ, ezért a Magyar Nemzet úgy döntött, hogy bekapcsolódik a rejtély felgöngyölítésébe, amelynek érdekében megkerestük magát az érintettet, Kósa Lajost.

– A Hírklikk nem sajtó, hanem az MSZP lepukkant faliújságja – kezdte válaszát a képviselő. Hozzátette: – A cikkükben már megfejtették a „rejtélyt”, ugyanis az operatív törzset a belügyminiszter irányítja, akinek a munkáját az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága felügyeli, és én vagyok ennek a bizottságnak az elnöke. – Kósa Lajos arról is beszámolt, hogy megfigyelőként van jelen az üléseken.

Kiemelte: teljesen természetes, hogy a belügyminiszter egy ilyen súlyú ügy kapcsán, mint a járvány, meghívja a parlamenti szakbizottság elnökét, „amelynek örömmel mondtam igent”.

A baloldali megmondóemberek szokták azt mondani, hogy a védekezés gyengítése a miniszterelnök gyengítése, tehát ez nekik érdekük – emelte ki Kósa Lajos – Fotó: Kurucz Árpád/MN

Kósa Lajos kifejtette, hogy az ülések után a parlament elnökét, Kövér Lászlót szokta tájékoztatni az elhangzottakról. A Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt körülbelül kéthavonta jelenik meg az operatív törzs egyik tagja, hogy beszámoljon az elvégzett munkáról. – Erről a sajtó is szokott tudósítani, ezt csak a Hírklikk nem tudja – tette hozzá Kósa, aki a témában írt cikket úgy minősítette: – Ez csak a szokásos, belekötnének az élőfába is.

Az ellenzékről szólva a képviselő elmondta, hogy eddig semmit sem tudtak hozzátenni a védekezéshez. Emlékeztetett a DK-s Arató Gergely elszólására, aki szerint „sajnos” túl kevesen haltak meg a járványban tavasszal. – A baloldali megmondóemberek szokták azt mondani, hogy a védekezés gyengítése a miniszterelnök gyengítése, tehát ez nekik érdekük – emelte ki Kósa Lajos.

– A zombikoalíciótól nem is lehet mást várni. Ők azt kívánták, hogy legyen minél rosszabb, és olyan javaslatokat tettek, amiktől rosszabb is lett volna: Karácsony Gergely BKV-járatokat ritkított, amikor sűríteni kellett volna. Félreérthetetlen, hogy az ellenzék milyen szándékok szerint politizál – világított rá Kósa Lajos. Kiemelte: szerinte azért próbálnak a személyébe belekötni, mert az operatív törzs ülésein betöltött szerepe nem illik abba a hazugságba, amit az ellenzék próbál kommunikálni.

– A baloldal kommunikációja a járvány első szakaszában az volt, hogy a parlamentet is beszüntette a kormányzat – amiről mindenki tudta, hogy nem igaz, de még a CNN is ezt harsogta. Nyilván az nehezen illeszkedik ebbe a koncepcióba, hogy a rettenetes „protofasiszta, autokrata” kormányzat magától meghívja a parlament képviselőjét az operatív törzs üléseire megfigyelőként – emlékeztetett Kósa Lajos, aki szerint az ellenzéki kommunikáció csúsztatásait például abban is tetten lehetett érni, hogy a „parlament normál menetrendben ülésezett, számos olyan javaslatot fogadva el, ami a normális munka része. De ezt rendszeresen a járvány kapcsán hozott intézkedésekkel keverték.”

– De pont most várjunk el józan észt – nem korrektséget – az ellenzéktől? Ilyen illúzióm már rég nincs. Ezek tényleg azt gondolják, hogy haljon meg minél több ember, mert a miniszterelnöknek ez rossz, tehát nekik jó. A zombikoalíció összeállt – értékelt Kósa Lajos, aki szerint azért is szükség van ilyen „hírek” bedobására, hogy valamivel elfedjék azt a tényt, hogy miközben Gyurcsány Ferenc Jakab Péterrel és Fekete-Győr Andrással együtt vigyorog, aközben ezek a politikusok gyűlölik egymást.