időjárás 18°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Személyes előzménye volt a szigetszentmiklósi alpolgármester kirúgásának

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.01.20. 15:01
Személyes előzménye volt a szigetszentmiklósi alpolgármester kirúgásának

Egyszerű gazdasági intézkedésnek igyekszik beállítani Szigetszentmiklós balos polgármestere azt, hogy kirúgta a DK-s Jószai Attila alpolgármestert. A valóság azonban az, hogy már régebb óta volt feszültség közöttük, és ezt a városban is mindenki jól tudja.

Egyszerűen próbálja megmagyarázni Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, hogy miért mentette fel tisztségéből január 19-én egyszemélyi döntéssel Jószai Attila alpolgármestert, aki eddig egyébként fegyvertársa volt.

– Rajtunk kezdtem a takarékoskodást, mostantól egy alpolgármesterrel dolgozom együtt – mondta el online beszámolójában.

Az okot meglehetősen ellentmondásosan magyarázza a polgármester. Először úgy fogalmaz, hogy a helyi adók kiesése a költségvetés tíz százalékát veszi el, aztán utal arra, hogy mint 25 ezer főnél nagyobb lélekszámú város, hamarosan tárgyalhatnak a kormánnyal a kompenzációról. Mindezek mellett céloz arra, hogy a nem kötelező ellátású feladatokat lehet, hogy a jövőben át kell gondolnia az önkormányzatnak. Ezután jelenti be Jószai Attila menesztését, amit, mint írtuk, takarékossági intézkedésnek igyekszik beállítani.

Sorra jelennek meg a mémek a polgármesteri bejelentés óta Fotó: Facebook/Hyde Szigetszentmiklós

A valóságban azonban régóta feszültség van közte és az egykori alpolgármester között. Szigetszentmiklóson a balliberális erők az úgynevezett összefogás-koalícióban egyesítették erőiket a választási győzelem után, ebbe Jószai DK-s képviselőként érkezett, és erősen pártolta Nagy János polgármesteri tevékenységét. Az egyetértés azonban rövid idejű volt. Tavaly ősszel az a hír járta be a várost és a sajtót, hogy Jószai egy megbeszélésen összeveszett Nagy kabinetfőnökével, aki nem mellesleg korábban Halásztelek MSZP-s polgármestere volt. A vita a városháza egyik termében robbant ki kettejük között, és ennek hevében összetört egy masszív üvegasztal is.

A közösségi oldalak olvasói nem hisznek a mostani polgármesteri bejelentésnek, mémek jelennek meg a kirúgást kommentálva. A közösségi médiában szavazást indítottak arról, hogy a látogatók a két alpolgármester közül melyiket rúgnák ki, ha igaz volna, hogy így lehet spórolni?

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.