időjárás 17°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Törvényt sértett a három MSZP-s politikus és a HVG

Magyar Nemzet
Forrás: Csepel.info
2021.01.06. 16:25
Törvényt sértett a három MSZP-s politikus és a HVG

Betörtek a csepeli Fidesz-irodába, majd egy videót a törvényi előírásnak nem megfelelő módon tettek közzé az MSZP helyi politikusai. Ráadásul a videót a HVG online is beágyazta egy cikkébe. A bíróság a politikusokat és az orgánumot is elítélte.

Mindent elkövettek egy évvel ezelőtt a csepeli szocialisták azért, hogy a választási hajrában hiteltelenné tegyék politikai ellenfelüket, a Fidesz–KDNP-t. Elsődleges eszközük a közösségi média volt, ám tisztességtelen és törvénytelen igyekezetük visszafelé sült el, még úgy is, hogy a HVG online mindenben támogatta őket.

Bangóné Borbély Ildikó és két társa törvényt sértett a betöréssel – Fotó: MTI/archív

A videóhamisítás már gyakorlat a szocialisták körében. Emlékezetes, hogy 2013 októberében Baján, az időközi választások két fordulója között egy olyan hamisított videó került ki, amely arról „tanúskodott”, hogy fideszesek csalják el a választásokat. Ráadásul a videót az önmagát mindig pártatlanként és demokratikusként definiáló hvg.hu tette közzé.

Egy videó miatt került bíróság elé most két csepeli MSZP-s politikus is, az álhírek terjesztésében már gyakorlott HVG-vel egyetemben. 2019-ben, az önkormányzati választások előtt Bangóné Borbély Ildikó és Szenteczky János betört a Fidesz csepeli irodájába, ezalatt a harmadik MSZP-s aktivista, Takács Krisztián az önkormányzati kabinetirodát törte fel. Arra számítottak, hogy olyan szórólapokat találnak majd, amelyek bizonyítják a Fidesz baloldal elleni lejárató kampányát. Ilyet azonban egyik helyszínen sem találtak. Takács a kutatás során összeveszett egy önkormányzati dolgozóval, minősíthetetlen szavakkal szidalmazta, és erről felvételt is készített. A felvétel kikerült a közösségi médiába, és átvette a hvg.hu is.

A bíróság valamennyi esetben törvényszegést állapított meg, a baloldali orgánumnak helyesbítést kellett közzétennie.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.