Beteljesedett a DK és a Momentum násza

Kioktató hangvételű bejegyzésben méltatta Gyurcsány Ferenc a Momentum elnökének azt a kijelentését, hogy a DK-ban immár szövetségest látnak. Fekete-Győr Andrásnak a baloldal miniszterelnök-jelölt válogatóján történő indulására többen egyebek mellett a tájékozatlanságát és a profitorientált, liberális szemléletét vetették a szemére.

2021. 02. 23. 5:45
null
Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a baloldali roncsderbi Fekete-Győr András arról szóló bejelentését követően, hogy elindul a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelölti előválasztásán.

Gyurcsány Ferenc a kioktató hangvételű tegnapi Facebook-bejegyzésében úgy értékelte a Momentum-elnök nevezését, hogy ő is belesimult a szivárványkoalícióba.

Gyurcsány felidézte, hogy míg Fekete-Győr korábban elfogadhatatlannak nevezte a DK-elnökkel való szövetkezést, sőt utóbbinak a politikából történő távozását sürgette, addig a Telexnek adott tegnapi interjúban már a szövetségesüknek nevezte Gyurcsányt. A DK-elnök ráadásul azzal is odaszúrt Fekete-Győrnek, hogy egyfajta érési folyamatként utalt arra, hogy a Momentum-vezér már komilfónak tartja őt,

mintha azt mondta volna ezzel, hogy a DK és Gyurcsány elfogadásával nőtt volna be Fekete-Győr András feje lágya.

Gyurcsány Ferenc, a DK és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Gondterhelt a mosoly Forrás: Facebook

Ennek fényében

különösen ironikus, hogy Fekete-Győr a jelöltsége bejelentése kapcsán Új Magyarország-tervről beszélt, ami kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferenc 2006-os miniszterelnöki kampányában hangoztatott Új Magyarország-program jelszóra.

Közben Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az InfoRádiónak úgy vélte, hogy liberális volta okán nem megfelelő miniszterelnök-jelölt Fekete-Győr András. A médiatulajdonos a zöldpolitika melletti elköteleződés hiányát is számon kérte a Momentum elnökén.

A Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális, nem a természetet tartja a legfontosabbnak, hanem a profitot, nem az embereket, hanem a piacot fogalmazott Ungár.

Fekete-Győr meglepő tájékozatlanságára hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebookon. Miniszterelnök-jelölti programbeszédében a Momentum-elnök a KLIK megszüntetését nevezte legfőbb oktatási céljuknak, miközben a KLIK több mint négy éve, 2017. január elsején megszűnt. Azóta a helyi tankerületek az intézményfenntartók.

– Ebből is látszik, fogalmuk sincs, hogyan működnek évek óta a magyar iskolák. Csak annyira futja, hogy más országok modelljeivel dobálóznak,

de ha még a magyar modellt sem ismerik, akkor valószínűleg a külföldi mintákról sem tudnak sokkal többet 280 karakternél mutatott rá az államtitkár.

Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő az összes eddig bejelentkezett baloldali miniszterelnök-jelöltet komolytalannak tartja.

Elképesztő, hogy milyen emberek gondolják magukat alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Semmi műveltség, semmi tapasztalat, semmi bármifajta vezetői pozíció valahol, semmi stílus, semmi elegancia, egy katasztrófa az eddig hallottak listája

fejezte ki lesújtó véleményét a politikusnő a közösségimédia-oldalán.

Fekete-Győr a fentebb említett interjúban a labdarúgásból vett metaforával erőcsatárhoz hasonlította Orbán Viktor miniszterelnököt, míg Jakab Pétert, a Jobbik elnökét söprögetőnek nevezte.

Arra a kérdésre pedig, hogy hány fekvőtámaszra képes, azt válaszolta, ilyesmivel még sosem próbálkozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.