Pikó médiája nekiment egy házkezelő cégnek

Politikai és gazdasági hajtóvadászatot indított Pikó András újságja egy feladatát jól végző társasházkezelő cég ellen. A legsötétebb Rákosi-rendszer módszereit alkalmazó józsefvárosi polgármester klientúrája olyan vállalkozást vett célba, amely nem a baloldali holdudvarhoz tartozik. A céggel a legfőbb probléma az, hogy Józsefváros legnagyobb társasházát gondozza, amely eldöntheti az országgyűlési választásokon akár egy mandátum sorsát is.

Munkatársunktól
2021. 02. 05. 6:18
PIK Andrs
Budapest, 2019. december 9. Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András józsefvárosi polgármester lakájmédiája, a Józsefváros nevű újság több lejárató cikkben próbálja hiteltelenné tenni a magas színvonalon szolgáltató, közel száz ügyféllel rendelkező Magyar Társasház Kft. társasházkezelő céget, amelyet alkalmatlannak és problémásnak állít be. A cég vezetője már egy éve próbál időpontot kérni több józsefvárosi társasház ügyében Pikó András polgármestertől, ez idáig sikertelenül.

A polgármester azt felejti el, hogy ezzel nem a társasházkezelő céget veszi semmibe, hanem a benne élő kerületi lakosokat.

Ezek szerint Pikóék csak akkor érzik fontosnak a lakók segélykiáltását, amikor politikailag fontos lenne a baloldalnak megszerezni egy társasház kezelését. A Delej utcai Kolónia Társasház ilyen. Magyarország második legnagyobb társasháza több mint hatszáz albetéttel rendelkezik. A Józsefváros újság utalt rá: a társasház egymaga eldöntheti a választást a körzetben.

Úgy tudjuk: amióta Pikó András megnyerte a választást, kabinetfőnökének helyettese állandó vendég a társasházban. Mi több, részt vett azon a közgyűlésen is, ahol megpróbálták leváltani az újonnan megválasztott társasházkezelő céget.

A leváltás indoka az volna: az önkormányzat delegáltja megszavazta az új közös képviselőt. Felmerül a kérdés: a polgármester embere miért szól bele, és miért vesz részt egy társasház életében?

A Kolónia az ország második legnagyobb társasháza, egymaga eldönthet egy voksolást a körzetben Fotó: Mirkó István

– Nem tartom etikusnak egy társasház belügyének a nyilvánosság előtti tárgyalását, és azt sem, hogy az önkormányzat alkalmazottai szerepet vállalnak ebben – mondta lapunknak Weisz Gábor Miklós, a Magyar Társasház Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: a Józsefváros újságnak sem szabadna belefolyni a társasházak magándöntéseibe.

– Emögött szándékos lejáratást sejtek, amely nem a munkánkról, hanem inkább a személyünkről szól. A helyi lap olyan kérdéseket tett fel, amelyek nem tartoznak a nyilvánosságra, ennek ellenére becsületesen megválaszoltam a kérdéseket, amit becstelenül ki is forgattak

– tette hozzá Weisz. Például a lap újságírója azt nehezményezte, hogy tavaly nem tartottak beszámoló közgyűlést. – Valóban. Sajnos azzal kellett szembesülnünk, hogy a bíróság a társasház korábbi, baloldali érzelmű közös képviselője által készített, 2014. és 2016. évi beszámolóit megsemmisítette. Ezeket a beszámolókat a társasház számvizsgáló bizottsága is átnézte és jóváhagyta. Ezzel együtt az arra épülő 2015-ös, 2017-es és 2018-as évek beszámolói jogilag kérdésessé váltak, ezért a rájuk épülő múlt évet sem lehetett tárgyalni. A Kolónia éppen egy többéves felülvizsgálat alatt áll, amiről a tulajdonosokat és a számvizsgáló bizottságot is többször tájékoztattuk. Ilyen, évek óta hibás beszámolók esetén először azokat kell rendezni, majd a felülvizsgálatot követően a közgyűlés elé tárni – indokolta a helyzetet a társasházkezelő, aki hozzátette, hogy

lyukak vannak a költségvetésben, és amennyiben bizonyíthatóak lesznek a pénzügyi visszaélések, akkor büntetőfeljelentést fognak kezdeményezni.

 

Sára Botond: Pikó csak rombolni képes

„Pikó Andrást esztelen gyűlölet hajtja. Józsefvárost bő egy év alatt lerombolta, a kerület teljesen magára hagyva süllyed egyre mélyebbre a polgármester szutykában. Mindeközben energiáit hazugságkampányokra és piti politikai bosszúkra fordítja, amiből a józsefvárosiaknak semmi haszna nem származik” – írta közösségi oldalán Sára Botond, Józsefváros korábbi fideszes polgármestere. A kormánypárti politikus szerint Pikó képmutatóan hangoztatja, hogy ő egy végtelenül toleráns és liberális fészekből jön, ahol mindenki szép, értékes, jó ember, és mindenki elfogadja a másikat. „Közben pedig a nagy elfogadásban politikai okok miatt visszavonatja a Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést attól a Szarka Gábortól, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében” – reagált a hírre Sára Botond. Mint ismert: Pikó András előterjesztést nyújt be a képviselő-testülethez Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésének visszavonására, mert elfogadta az SZFE kuratóriumának a felkérését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.