Továbbra sem támogatja a vírus elleni védekezést a baloldal

– Indokolt és helyes döntés volt a veszélyhelyzet meghosszabbítása, mert csak így lehet a hatékony és gyors döntéshozatalt a pandémia negatív hatásainak csökkentésére biztosítani – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Tóth Erik az Alapjogokért Központ vezető elemzője voltak Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendégei, ahol a veszélyhelyzetről, valamint Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölti bejelentkezéséről is szó esett.

Forrás: Karc FM2021. 02. 25. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A veszélyhelyzet meghosszabbítása nem korlátlan ideig szól, és nem biztosít korlátlan hatalmat a kormánynak.

A baloldal azzal, hogy nem támogatta a különleges jogrend fenntartását, ismét igazolta, hogy a vírus pártján áll

– fogalmazott Párkányi Eszter. Ha a baloldalon múlt volna, akkor az ágazati bértámogatások, a hitelmoratórium, a bérleti díjak elengedése vagy a többi, védekezéshez kapcsolt szabály megszűnt volna február 22-én.

– A Momentum mindig láthatósági problémákkal küzd akkor, amikor a törvényhozás ülésezik. Ennek tudható be, hogy mostanra időzítették, hogy Fekete-Győr András is elindul a miniszterelnök-jelöltségért a baloldali előválasztáson. A Momentum elnöke populistább volt az általa populistának tartott politikusoknál is, elképzelései pedig a belvárosi SZDSZ-programokat idézik – fogalmazott Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

A Bolond lyukból című rovatban arról volt szó, hogy amíg az USA-ban engedélyezték a katonai állomány női tagjainak a körömlakk és a rúzs használatát, addig Oroszországban egy új generációs szuperpáncélt fejlesztettek ki, amely minden eddigi személyi páncélnál erősebb.

– Az Egyesült Államok a NATO vezető ereje, ennek ellenére nem lenne szerencsés, ha minden tengerentúli megoldást vagy ötletet tőlük vennénk át. Ráadásul, amíg Donald Trump új háború indítása nélkül töltötte ki elnöki mandátumát, Joe Biden következő négy éve nem feltétlenül kecsegtet jó előjelekkel

– fogalmazott Párkányi Eszter. Tóth Erik szerint nem szabad ezen a döntésen meglepődnünk, ugyanis Joe Biden korábban már lehetővé tette a transznemű katonák szolgálatát, ez csupán egy újabb liberális jogkiterjesztés, amely nem foglalkozik a döntés következményeivel.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig hallgatható meg a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között, valamint a műsor felkerül az internetre is, a legutóbbi adást itt hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.