A járvány elleni védekezés eddigi legnehezebb hetei előtt állunk

– Orvos-miniszterként arra kérek minden magyar embert, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2021. 03. 07. 15:48
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése.

A legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak, azonban fegyelmezettnek kell maradni

– írta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere Facebook-oldalán vasárnap.

Kásler Miklós miniszter arra kéri a lakosságot, maradjanak fegyelmezettek a korlátozó intézkedések betartásában
Fotó: Kurucz Árpád

– Orvos-miniszterként arra kérek minden magyar embert, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni – hangsúlyozta Kásler Miklós.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy a mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében, majd azt is leszögezte:

A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink ellenére sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni.

A kormány célja, hogy húsvétkor újra tudják indítani az életet Magyarországon, ezért a március 8-tól március 22-ig tartó két hétben újabb védelmi intézkedések lépnek életbe. Ennek értelmében bezárnak az iskolák és az óvodák, a szolgáltatások nagy része két hétig szünetel, a maszkviselés pedig mindenhol kötelező lesz. A rendeletben meghatározott ideiglenes intézkedések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével fogja ellenőrizni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.