A következő egy hétben is több százezren kaphatják meg a védőoltást

Galgóczi Ágnes közölte: április elejéig mintegy kétmillió embert szeretnének beoltani.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 10. 9:56
null
Balassagyarmaton már készülnek a tömeges oltásokra (a kép illusztráció) Fotó: MTI/EPA-ANSA/Massimo Percossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ütemesen és jól halad a koronavírus elleni oltás Magyarországon, a következő egy hétben is több százezren kaphatnak vakcinát – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Galgóczi Ágnes elmondta: több százezer adag oltóanyagot szállítottak ki az oltópontokra és a háziorvosokhoz, akik most a hatvan év feletti embereket oltják.

A szakember hangsúlyozta:

a felmérések szerint egyre nő a vakcinák iránti bizalom, amit alátámaszt az is, hogy egyre többen regisztrálnak a Vakcinainfo.gov.hu oldalon, már majdnem hárommillióan jelezték, hogy szeretnének oltást.

Galgóczi Ágnes arra is kitért, hogy a most pusztító brit vírusmutáns fertőzési rátája meghaladja a hármat, vagyis egy ember három másiknak adja tovább. A normál koronavírus fertőzési rátája kettő és három között volt.

Ebből következően – hívta fel a figyelmet – sokkal több ember kerülhet kórházba és szorulhat akár intenzív osztályos kezelésre.

A főosztályvezető közölte: április elejéig szeretnének mintegy kétmillió embert beoltani, ami nagyban függ attól, hogy a védőoltások időben megérkeznek-e. Reményei szerint nyárra már nagyon sok embert olthatnak be, akár elérhetik a nyájimmunitást is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.