A szivárványcsaládok miatt vitatkozik Fekete-Győr Jakab Péterrel

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a szivárványcsaládok ellen szólalt fel egy nagyobb interjúban, a Momentum élén álló Fekete-Győr András pedig ezért kritizálta őt egy Facebook-posztban. Ám ha Jakab veszít az előválasztáson, akkor az állítólagos elvei ellenére támogatnia kell majd egy más véleményen lévő jelöltet.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 18:11
JAKAB Pter
Budapest, 2020. május 4. Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke úgy fogalmazott a Telexnek adott interjúban a szivárványcsaládokkal kapcsolatban: „soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen” – mondta. A kijelentés érzékenyen érintette a Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást, hiszen az azonos neműek örökbefogadásának joga a baloldali kampány egyik fő eleme. Fekete-Győr András szerint Jakab bántó álláspontot fogalmazott meg, „mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel.”

Jakab Péter nem küzdene a szivárványcsaládokért – de ha nem ő nyer az előválasztáson, akkor kénytelen lesz.
fotó: archív/MTI

A Momentum elnöke arról írt, hogy a véleménykülönbség kapcsán a szavazók döntenek az előválasztás során. Abban az esetben, ha Jakab Péter mégsem nyerne az előválasztáson, akkor bármit is gondol a szivárványcsaládokról, a mellé a jelölt mellé kell állnia, amelyik támogatja az egyneműek házasságát – a többi jelöltről ugyanis tudható, hogy ezen az állásponton van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.