időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Azzal vádolják, hogy 15 éve lefejezte élettársát

Szemán László János
2021.03.16. 11:46
Azzal vádolják, hogy 15 éve lefejezte élettársát

Problémás embernek írták le D. Lajost a szentesi ismerői. 2006-ban még azzal vádolták, hogy kézigránátot dobott a város jegyzőjének házába, miután a kocsmája miatt az önkormányzat folyamatosan eljárt ellene. Tavaly Olaszországban fogták el és hozták haza, miután megtalálták a 2006-ban eltűnt élettársa fej nélküli holttestét. Most megvádolták, hogy ő ölte meg az asszonyt 15 éve.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség D. Lajossal szemben. A férfit korábban azért állították bíróság elé, mert a vádhatóság szerint kézigránátot dobott a szentesi jegyző házára, most az élettársa megölésével vádolják. A hírTV Riasztás című műsora kedd este mutatja be, hogy mi is történt.

D. Lajost külföldön fogták el és hozták haza 2020-ban. Most gyilkossággal vádolják
Fotó: HírTV Riasztás

– A vádlott és a sértett a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással. Élettársi kapcsolatot létesítettek, amelyből egy közös gyermekük is született. A férfi 2005-ben, Németországban börtönbe került, a sértett meg is látogatta őt. A vádlott már ekkor féltékeny volt, és megfenyegette a nőt arra az esetre, ha távollétében megcsalja vagy elhagyja – ismerteti a vádhatóság álláspontját Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve: az asszony 2006 elején úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. A nő Szentesen, egy bérelt ingatlanba költözött, és mással tervezte a közös jövőt. Amikor a vádlott visszatért, látszólag elfogadta és tudomásul vette, hogy a sértett elhagyta őt, ténylegesen azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz, megöli a nőt, és ezzel egyidejűleg a közös gyermekük felügyeleti jogát is megszerzi magának.

Koncz Judit 2006. július 21-én éjszaka nyomtalanul eltűnt az albérleti lakásából.

A vád szerint a vádlott az általa előzőleg beszerzett szerrel megmérgezte a házőrzőkutyát, majd a sértettel közös gyermeküket a házban hátrahagyva a nőt elhurcolta az ingatlanból. Ezután a vád szerint a férfi a sértettet egy ismeretlen helyen, olyan módon és mértékben bántalmazta, hogy a nő életét vesztette. A holttestet a férfi a Tiszába dobta.

Korábban D. Lajost azzal vádolták, hogy kézigránátot dobott a szentesi jegyző házába
Fotó: HírTV Riasztás

D. Lajos problémás ember volt, többször eljárás indult ellene az önkormányzatnál a Black söröző miatt. Például 2001 áprilisában a hatóság betiltotta a zeneszolgáltatást, majd mivel ez hatástalan volt, 2002 szeptemberében bírságot szabott ki. 2003-ban helyszíni ellenőrzést tartottak a szórakozóhelyen, másnap egy tégla repült be a jegyző házának ablakán. 2006 augusztusában egy több napig tartó zenés buli után újabb eljárás indult a kocsma üzemeltetője ellen, a gyámhatóság pedig bírósághoz fordult, hogy kiderüljön, D. Lajos alkalmas-e gyermeke nevelésére. Pontosan egy hónappal Judit eltűnése után, 2006. augusztus 21-én, Lajos személyesen akart beszélni a jegyzővel a két ügyről, de nem találta a hivatalában.

Másnap hajnali fél 3-kor gránát robbant a jegyző Tóth József utcai kétszintes épületének földszintjén.

A bíróság azonban nem találta bizonyítottnak, hogy D. Lajos dobta a kézigránátot, így felmentették őt a vád alól.

D. Lajos ezután ismét elhagyta az országot. Közben a nyomozók mindent felkutattak, hogy megtalálják a nőt, aztán 2007 nyarán egy horgász egy holttestet talált a Tisza baksi szakaszán. A fej nélküli torzót akkor nem sikerült azonosítani, így ismeretlen személyként temették el.

A Nemzeti Nyomozó Iroda majdnem másfél évtizeddel később porolta le az aktákat.

Ekkor merült fel a kérdés, hogy a megtalált holttest nem lehet-e Koncz Judit földi maradványa. A DNS-vizsgálatok beigazolták a gyanút, az eltűnésből gyilkossági ügy lett. Míg D. Lajos gyanúsított nem lett, az Országos Rendőr-főkapitányság tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki használható információt ad a gyilkosság körülményeiről.

A férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrákok közreműködésével 2020 nyarán szállították Magyarországra, ahol megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása és őrizetbe vétele.

A Fővárosi Főügyészség pedig most emelt vádat D. Lajossal szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt a Szegedi Törvényszéken.

A Riasztás információi szerint D. Lajos egyáltalán nem tett vallomást a gyilkossági ügyben. Tudja, hogy kevés ellene a bizonyíték, nyilván abban bízik, hogy a bíróság ebben az ügyben is felmenti majd a vádak alól, ahogy a robbantásos ügyben is tette.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.