Kitűzték a lengyel lobogót a Budai Várban

Lengyelül is köszöntette a magyar–lengyel barátság napját közösségi oldalán Orbán Viktor.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 03. 23. 11:24
lengyel
Budapest, 2021. március 22. Magyar és lengyel nemzeti zászló a magyar-lengyel barátság napja alkalmából a Sándor-palotán 2021. március 22-én. Ezen a napon Áder János köztársasági elnök online megbeszélést folytatott Andrzej Duda lengyel elnökkel. A két elnök a tanácskozás során felidézte a két nemzet történelmi sorsközösségét, méltatták a közös értékeket és az együtt elért eredményeket, és több aktuális európai és nemzetközi kérdést is megvitattak, beszéltek továbbá a koronavírus-járványról. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel–magyar barátság napján posztoltak a kormánypárt politikusai. Orbán Viktor egy 3D-fényképet tett közzé, melyhez azt írta:

Éljen a magyar-lengyel barátság!

A fotó tanúsága szerint a budai várban a magyar mellé a lengyel zászlót is kitűzték. A kormányfő lengyelül is köszöntötte az ünnepnapot.

Hollik István, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója azt írta a Facebookon, függetlenség, szabadság, lengyel–magyar barátság.

A nemzeteinket összekötő 1000 éves barátság egyedülálló.

A kereszténydemokrata értékek és a hagyományok védelme és a kölcsönös tisztelet határozza meg kapcsolatunkat és kapcsol össze minket a XXI. században is – írta posztjában Novák Katalin miniszter, a Fidesz-alelnöke.

https://www.facebook.com/csaladesifjusag/photos/a.646993832066519/3590359954396544

A lengyel–magyar barátság napjának története 2006. március 24-ig nyúlik vissza, amikor Lech Kaczyński lengyel és Sólyom László magyar köztársasági elnök Győrben aláírták a győri nyilatkozatot, valamint átadták a lengyel–magyar barátság első köztéri emlékművét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.