Az MSZP és a Párbeszéd közösen indul az ellenzéki előválasztáson

A két baloldali párt szerdán jelentette be, hogy közösen méretik meg magukat az őszi előválasztáson.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 28. 17:39
null
Budapest, 2019. május 26. Kamera az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban 2019. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP és a Párbeszéd közös jelölteket állít a 2022-es országgyűlési voksolást megelőző ellenzéki előválasztáson – jelentették be a párt vezetői a Facebookon szerdán közzétett felvételen.

Tóth Bertalan, a szocialisták társelnöke hangsúlyozta: az MSZP és a Párbeszéd végig kezdeményezője és motorja volt az ellenzéki választási szövetségnek.

A párt társelnöke a baloldali összefogás kapcsán kiemelte: büszkék arra, hogy a hat ellenzéki párt közös programot alkot, továbbá közös képviselőjelölteket, listát és miniszterelnök-jelöltet állít a 2022-es országgyűlési választásra.

A sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott: az előző választáson elért sikeréből kiindulva hisz abban, hogy 2022-ben országosan is meg tudják fordítani a politikai állást. Elkötelezettek az emberek élete köré épülő kormányzás és önkormányzás iránt – fejtette ki.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, míg a kormány csak a társadalom egy százalékát képviseli, ők a többi 99 százalékért dolgoznak.

Hangsúlyozta, hogy szociális és zöldfordulatra van szükség a kormányváltás után, és ehhez a szociáldemokrata és a zöldpártok szövetsége kell.

Karácsony Gergely az MSZP–Párbeszéd közös, III. kerületi képviselőjelöltjeként mutatta be Szabó Tímeát, a Párbeszéd másik társelnökét, aki jelenleg is betölti ezt a pozíciót.

Szabó Tímea úgy fogalmazott, Óbuda Magyarország egyik szíve, lelke és tüdeje, ezért büszkék arra, hogy az elmúlt években meg tudták mutatni, miként tudják visszaverni a Fidesz ingatlanspekulánsait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.