időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Karácsony több szélsőjobbos politikust pozícióhoz juttatott

Nagy Orsolya
2021.04.14. 13:09
Karácsony több szélsőjobbos politikust pozícióhoz juttatott

Karácsony Gergely főpolgármester több szélsőjobbos politikust nevezett ki a rendkívüli jogrend alatt. A budapesti Fidesz szerint hiába döntöttek úgy 2019-ben a budapesti szavazók, hogy nem kell a szélsőjobb, Karácsony Gergely ambíciói és érdekei felülírják a választói akaratot.

„A Jobbiknak a 2019-es önkormányzati választás óta nincs képviselője a fővárosi önkormányzatban. Ez azt jelenti, hogy másfél éve a budapesti választók nem kértek belőlük, hiszen egyetlenegy képviselőjüket sem választották be a közgyűlésbe”

– írta közösségi oldalán a budapesti Fidesz. A kormánypárt fővárosi képviselőcsoportja leszögezte: Karácsony Gergely azonban tanácsadóival egyetemben úgy érzi, miniszterelnöki vágyának beteljesüléséhez az ország egyes részein szükség lehet a jobbikos szavazatokra.

„Ezért láthattuk Budapest főpolgármesterét, amikor nemrég örömmel keblére ölelte az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevező képviselőjelöltet egy vidéki időközi kampányban. A rendkívüli járványhelyzetben a főpolgármester egy személyben dönt a bizottságok és a közgyűlés nevében is.

Jakab Péter, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes is kritika nélkül támogatta Bíró Lászlót
Fotó: Facebook/Bíró László

Egyik legújabb döntése, hogy a 2021-ben 1,3 milliárd forintból Budapest márka és turizmus stratégiáját alakító Budapest Brand Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának élére kinevezte Szijjártó Ákost, aki nem más, mint a Jobbik régi budapesti kavaróembere, az elmúlt ciklusban Vona Gáborék delegáltja volt a fővárosi gazdasági bizottságban.”

– hívta fel rá a figyelmet a budapesti Fidesz. Hozzátették: ahogyan az Újszínházban ugyanezt a pozíciót kapta meg a valamikor még a „cionista népirtás” ellen az izraeli nagykövetségénél tüntetést szervező, Budán a Szebb jövőt polgárőr egyesület megszervezésével foglalatoskodó Bodor Zoltán.

„Jól fizető helyet kap még a szintén jobbikos Szanyó Miklós a Budapest Film, vagyis a főváros artmozi-üzemeltető vállalatának felügyelőbizottságában, Hartaházi Miklós Zsolt a Fővárosi Autópiac, Tokody Marcell volt fővárosi képviselő pedig a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságában.” – sorolták a szélsőjobbos párt fővárosi kinevetettjeit.

„Hiába döntöttek úgy 2019-ben a budapesti szavazók, hogy nem kell a szélsőjobb, Karácsony Gergely ambíciói és érdekei felülírják a választói akaratot. Ilyen ez a karácsonyi liberális demokrácia.” – zárta sorait a fővárosi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.