Kötelező az önkéntesség a szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatalban

Szemetet szednek április 23-án, pénteken a Föld napja alkalmából Szigetszentmiklóson a Polgármesteri Hivatal dolgozói. Bár a polgármester szerint ők maguk döntöttek így, valójában erre jegyzői döntés kötelezi őket. Sokan elégedetlenek, mert ilyen típusú munka nem szerepel a szerződésükben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 13:33
null
Nagy János, polgármester
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több felületen is hírül adta Nagy János, Szigetszentmiklós független, de a balos többségű szivárványos koalíció által támogatott polgármestere, hogy a Polgármesteri Hivatal dolgozói április 23-án a Föld napja alkalmából 9 és 12 óra között szemetet szednek a város több pontján. A hírt írásban is közzétette saját Facebook-oldalán, továbbá elhangzik az április 13-i videós polgármesteri beszámolóban is. Mindkét felületen úgy fogalmaz, hogy „a hivatal dolgozói úgy döntöttek”.

Valójában nem a hivatal dolgozói döntöttek így, hanem a jegyző, amelyet az alábbi e-mail bizonyít.

Kedves Kollégák!

Tájékoztatlak benneteket az alábbiakról:

Mivel április 22. a Föld Napja, úgy döntöttünk a Polgármester Úrral, hogy környezetünk védelme érdekében 2021. április 23-án(pénteken) veletek közösen (a teljes Polgármesteri Hivatal dolgozói kara) kivonulunk a város hulladékos területeire és ott 9.00-12.00 között szemetet fogunk szedni.

Arra a napra sem home office-t, sem irodai munkavégzést nem engedélyezek.

Kérem, hogy a napotokat ennek megfelelően tervezzétek.

A részletekről a következő héten foglak benneteket tájékoztatni.

Üdvözlettel:

Dr. Szilágyi Anita

Jegyző”

A döntést sokan kifogásolják. Nem az önkéntességgel van gondjuk, hanem a kötelező önkéntességgel. Ráadásul a hivatal dolgozóinak munkaidőben olyan munkát kell végezniük, amely nem szerepel a szerződésükben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.