Meghekkelte a szigetszentmiklósi DK az önkormányzati szemétszedést

Szigetszentmiklós hamarosan valószínűleg az ország legtisztább települése lesz, az ellenzéki előválasztásra készülő baloldali jelöltek ugyanis egymással versengve szervezik a szemétszedési akciókat. A DK-s jelöltnek most a polgármestert sikerült megelőznie.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 21. 13:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felháborodást váltott ki a szigetszentmiklósi Polgármesteri Hivatal dolgozóinak körében, hogy a jegyző egy elektronikus körlevélben kötelezővé tette a részvételt a Föld napjához kapcsolódóan április 23-ra meghirdetett szemétszedési akción. Mint azt a Magyar Nemzet megírta, mindez azért váltott ki ellenkezést a dolgozókból, mert az ilyen akciókhoz önkéntesen szoktak csatlakozni az érdeklődők, ez az esemény viszont pénteken, munkanapon lesz, márpedig a szemétszedés nem szerepel a hivatali dolgozók szerződésében.

A DK-s képviselőjelölt egyszerűen a balos támogatottságú polgármester elé vágott
Fotó: Facebook

Az önkéntes szemétszedés most, a tavasz beköszöntével nagyon fontos kérdés lett abban a városban, amelynek ellenzéki – vagyis majdnem kivétel nélkül baloldali – pártjai az ellenzéki előválasztásra készülnek. Ennek tétje eldönteni, hogy ki lesz az, akit a szivárványos koalíció tagjai közösen indítanak majd a 2022-es országgyűlési választásokon.

Nagy János polgármester húsvét után már fontosan tartotta csatlakozni egy szemétszedési akcióhoz, amelyet ugyan – civil kezdeményezésre – a szigethalmiak szerveztek, de mivel az összenőtt két város határában történt az esemény, lehetett miklósi ügynek is tekinteni. Ezzel szinte egy időben hirdette meg a polgármester a Föld napjára szervezett akciót, amelyet a jegyző a már említett módon tett kötelezővé.

Az elmúlt hétvégén Jószai Teodóra, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének parlamenti képviselőjelöltje beelőzött: saját csapatával ő is szemétszedési akciót szervezett Szigetszentmiklóson, és ennek kommunikációjáról is gondoskodott. Jószai Teodóra annak a Jószai Attila DK-s önkormányzati képviselőnek a felesége, aki 2019-ig komoly segítsége volt Nagy Jánosnak a helyi ellenzék összefogásában, és akit Nagy idén januárban – a kormányhivatal szerint jogsértő módon – elmozdított alpolgármesteri pozíciójából. Mint azt már megírtuk, Jószai Attila háttérembernek tűnhet, pedig valójában sok szál fut össze a kezében. Felesége pedig kiváló érzékkel ül fel jónak tűnő kezdeményezések hullámaira. Idén tavasszal ő is fontosnak tartotta, hogy felkeresse azt az állatmenhelyet, amelyet két héttel korábban Kendernay János, az LMP jelöltje látogatott meg, most pedig a szemétszedés ötletét sikerült lenyúlnia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.