Száz embert vettek rá, hogy legyen önkéntes

Örömnek nevezte Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, hogy a polgármesteri hivatal 130 dolgozójából százan részt vettek a munkaidőben szervezett szemétszedésen. Mint azt korábban megírtuk, mindezt valójában a jegyző kötelezővé tette, aki semmiképp nem akarta, annak szabadságot kellett kivennie.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 27. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy öröm számomra, hogy a százharminc fős apparátusból száz fő jelentkezett a szemétgyűjtésre – mondta az önkormányzat hétvégi, a Föld napjához kapcsolódó akciójával kapcsolatban Nagy János, Szigetszentmiklós baloldali támogatottságú polgármestere. Az akciót a polgármesteri hivatal dolgozói részvételével szervezték.

A szemétszedés fontos eleme az előválasztási kampánynak. Stefanik Zsolt MSZP-s képviselő még markolót is kezel, ha kell
Fotó: Facebook

Amint azt lapunk megírta, bár Nagy János minden felületen azt kommunikálja, hogy önkéntes akcióról volt szó, valójában az esemény előtt két héttel Szilágyi Anita jegyző e-mailben jelezte a munkatársaknak, hogy a polgármesterrel döntöttek a a kezdeményezésről, és hogy erre a napra sem home office, sem irodai munkát nem engedélyez. A lapunkhoz eljutott információ szerint mindezt többen kifogásolhatónak találták, mivel a szemétszedést hivatali időben szervezték, márpedig senkinek a szerződésében vagy munkaköri leírásában nem szerepel ilyen tevékenység.

Megkérdeztük Szilágyi Anitát, aki azt felelte, az akció nem kötelező, aki nem kíván részt venni rajta, vagy egészségi állapota miatt nem teheti, annak szabadságot kell kivennie.

A hivatal dolgozóinak álláspontja megosztott, ezt mutatja a tény, amelyre Nagy János videójában hivatkozik: 130 főből százan vettek részt, tehát a munkatársak több mint negyede távol maradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.