A Jobbik betagozódott a baloldalba

Dömötör Csaba emlékeztetett: a munkaadói adócsökkentést, a 13. havi nyugdíj visszaépítését és a 25 év alatti fiatalok adómentességét sem támogatta a baloldal.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 15:22
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. április 6. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány költségvetési javaslata a magyar jövőt zabálja fel – mondta hétfőn napirend előtti felszólalásában Z. Kárpát Dániel, aki szerint Európa legkegyetlenebb büdzséjéről van szó, amelyben a neoliberális kegyetlenséggel keveredik az állampárti padlásseprés. A politikus szerint a költségvetésben alacsony a családi pótlék, nincs megfelelő szociális bérlakásprogram és nem megfelelő az álláskeresési járdaék mértéke és időtartama sem. Z. Kárpát Dániel szerint a kormány „kínai és orosz megahitelekkel is eladósítja az országot”. – Önök nem a magyar jövőt, hanem a kétséges megtérülésű beruházásaikat választják – vádolta a kormányt a Jobbik politikusa.

Válaszában Dömötör Csaba kétségbe vonta, hogy a baloldali politikus olvasta a költségvetés tervezetét, mivel rengeteg valótlanságot állított róla. – Ön elhallgatta, hogy a tervezet rengeteg forrást szentel a gazdaság újraindításának – mondta az államtitkár, és emlékeztetett:

a munkaadói adócsökkentést, a Magyar falu programot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a lakásfelújítási támogatást és a 25 év alatti fiatalok adómentességét sem támogatta a baloldal.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztetett: rengeteg forrást szentel a gazdaság újraindításának a jövő évi költségvetés
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Dömötör Csaba elmondta: többet költenek jövőre az egészségügyre és az oktatásra, és a GDP öt százalékát a családtámogatásra fordítják.

– Önök betagozódtak a baloldalba, és azokkal álltak össze, akik sanyargató csomagokat nyomtak le az emberek torkán, adót emeltek, béreket csökkentettek és támogatásokat vettek el. Most a jövendő miniszterelnök-jelöltjük, Karácsony Gergely 19 százalékos társasági adót szeretne. Önök pedig elfogadják ezeket a terveket – szúrt oda a Jobbik képviselőinek az államtitkár.

Dömötör Csaba emlékeztetett: korábban Z. Kárpát Dániel még atombombának nevezte Gyurcsány Ferencet, most viszont átálltak hozzá. – Ha rajtunk múlik, senki nem fogja megnyomni a piros gombot ennél az atombombánál – zárta szavait az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.