időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Orbán Viktor: Brüsszel hazudott a szankciókról

A Jobbik vaskosan benne volt az oltásellenes kampányban

Magyar Nemzet
2021.05.03. 12:51
A Jobbik vaskosan benne volt az oltásellenes kampányban

A baloldal, és így a Jobbik sem oltásellenes – mondta napirend előtti felszólalásában ma a parlamentben Csányi Tamás. A Jobbik képviselője szerint a kormány által emlegetett határozati javaslatukban a baloldali pártok csupán a kínai vakcinák körüli tisztázatlan körülményeket szerették volna kivizsgáltatni. Mivel a javaslat a parlamentben nem nyert támogatást, ennek szavatossági ideje úgymond lejárt március elején, így azt nem lehet visszavonni, hiszen le lett szavazva – vélekedett Csányi Tamás, aki szerint a kormány politikai tőkét akar kovácsolni az ügyből. A Jobbik képviselője ennek kapcsán Áder János március 15-én elmondott ünnepi beszédét idézte, miszerint jó lenne, ha mindenki tudatosítaná, hogy a járványt nem lehet politikai haszonszerzésre használni.

Válaszában Dömötör Csaba kiemelte, a baloldali pártok aláírták a határozati javaslatot, ami alapján nem lehetne használni a keleti vakcinákat, így több mint egymillióval kevesebb embert lehetett volna beoltani eddig hazánkban.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett: egyetlen baloldali képviselő sem ismerte el, hogy hibázott az oltásellenes határozati javaslat aláírásával.

Dömötör Csaba arra is felhívta a figyelmet, hogy a jobbikosok is támadták a keleti vakcinát. „Kínai cucc”, „orosz rulett” – idézte fel a megszólalásaikat az államtitkár, majd úgy fogalmazott: – A Jobbik vaskosan benne volt az oltásellenes kampányban. A kormánypárti politikus szerint

dönthettek volna úgy a jobbikosok, hogy kimaradnak a baloldal oltásellenességéből, de nem így tettek, és ez mutatja, mekkora a mozgásterük valójában a baloldali összefogásban.

Szócsaták az Országgyűlésben

Harmincéves korig jöhet az szja-mentesség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.