Ismét lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjra

Novák Katalin elmondta: a program azoknak a diákoknak szól, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnék megkezdeni tanulmányaikat.

Forrás: Facebook2021. 05. 06. 17:54
Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium végzős diákjaival fogok online találkozni és beszélgetni a külföldi továbbtanulást támogató ösztöndíjunkról, a Stipendium Peregrinumról – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A közösségi oldalán megosztott videóban Novák Katalin elmondta:

– Ez a program azoknak a diákoknak szól, akik a legrangosabb külföldi egyetemeken szeretnék megkezdeni tanulmányaikat. Az ösztöndíjprogramra június 1-jétől lehet jelentkezni, melynek segítségével akár a tanulmányok folytatásához szükséges teljes támogatás elnyerhető.

– jelezte a politikus.

A hamarosan induló pályázati szakaszban a tandíjra, szállásra, a megélhetési költségekre, a konferenciák részvételi díjára, és a tankönyvek díjaira is lehet támogatást kérni – szól a felhívás.

Novák Katalin hozzátette:

– Azokat a fiatalokat szeretnék támogatni, akik nemzetközi megmérettetésben is megállják a helyüket és a felvételt követően szeretnék a magyar állam ösztöndíjából finanszírozni a tanulmányaikat

– mondta.

A pályázat részletei a www.ntk.hu weboldalon és a Nemzeti Tehetség Központ Facebook-oldalán is megtalálhatók lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.