időjárás 15°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Kínai vakcinát kap Szigetszentmiklós balos polgármestere

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2021.05.01. 07:12
Kínai vakcinát kap Szigetszentmiklós balos polgármestere

Nem ez az első eset, hogy kiderül, a baloldali pártok képviselőinek tiltakozása a keleti oltóanyagok magyarországi használata ellen csak politikai hangulatkeltés volt: Szigetszentmiklós baloldali polgármestere videófelvételen mondja el, hogy ő is kínai vakcinát kap hamarosan.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere is csatlakozik azokhoz a baloldali politikusokhoz, akinek mégiscsak jó a keleti vakcina – ez abból a videóinterjúból derül ki, amelyet Nagy a Dunamédiának adott. A negyvenezres város polgármestere már korábban nyilatkozott arról, hogy élni kíván az oltás lehetőségével, ebben következetes az álláspontja.

Baloldali, de örül a kínai vakcinának. Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere
fotó: Magyar Nemzet-archív

Amióta az első vakcinák megérkeztek Magyarországra, a baloldal politikusai folyamatosan kampányt folytatnak a kormány oltási stratégiája ellen. Ennek része volt az oltás hasznosságának megkérdőjelezése, majd a keleti – kínai és orosz – oltóanyagok következetes lejáratásának kísérlete. A negatív kampány legutóbbi szakaszában baloldali Európai Parlamenti képviselők amellett léptek fel, hogy a keleti vakcinával beoltott uniós polgárok számára ne járjon automatikusan a védettség elismerése Európában. A baloldal következetlen és rövid távú gondolkodását jelzi, hogy hamar ellentmondásba került önmagával, egyre több politikusról derült ki, hogy beoltatja magát, és most már a keleti vakcinákról is megoszlanak a vélekedések.

Erre bizonyíték Nagy János véleménye is. Szigetszentmiklós polgármestere függetlenként aposztrofálja magát, valójában azonban 2019-ben a Mindenki Magyarországa Mozgalom hatókörébe tartozó Szigetszentmiklósi Kossuth Kör bázisáról indulva, a baloldali pártok támogatásával jutott mandátumhoz. Legfőbb bizalmasa egyetlen alpolgármestere, az LMP-s Jaksa-Ladányi Emma, kabinetfőnöke pedig a korábbi halásztelki polgármester, az MSZP-s Szentgyörgyi József. Nagy a videóinterjúban úgy fogalmazott:

– Nemrég én is regisztráltam. Azt nyilatkoztam legutoljára, hogy megvárom azokat, akik minél előbb szeretnék beoltatni magukat, nem venném el az ő helyüket. Most láttam úgy, hogy már nincs sorban állás. A héten én is megkapom az első oltást, én például a kínai vakcinát fogom megkapni – fejtette ki a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.