Még kéreti magát Szigetszentmiklós baloldali polgármestere

Ha legalább két támogatója lesz, meggondolja az indulást az ellenzéki előválasztáson, mondta korábban Szigetszentmiklós baloldali hátterű polgármestere. Támogató már van a jobbikos képviselő személyében, Nagy János mégsem jelentette még be az indulást.

Magyar Nemzet
2021. 05. 15. 9:11
null
Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere. Fotó: Facebook/Nagy János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még nem tudom, nem döntöttem el, hogy elfogadom-e a Jobbik jelölését – mondta legutóbbi videós beszámolójában Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, aki a baloldali előválasztáson való részvételt fontolgatja. Nagy János korábban azt nyilatkozta, ha legalább két jelölője akad, megfontolja az indulást.

A polgármester bizonytalansága mögött az állhat, hogy a szigetszentmiklósi baloldal teljesen bizonytalan helyzetűvé vált. Maga Nagy János mondott a legutóbbi frakcióülés apropóján az idézett beszámolóban olyan mondatokat, hogy „eléggé beárnyékolta a frakcióülés témáit az elmúlt időszak”, „nem mondanám, hogy a legjobb a helyzet”.

Mindez arra az összeütközés-sorozatra utal, amely január óta zajlik a baloldali frakción belül, sőt egyes vélekedések szerint – mint például a januárban jogsértő módon kirúgott Jószai Atila alpolgármesteré – ezek a konfliktusok egészen a választási győzelemig nyúlnak vissza.

Az összeütközéseket elsősorban Nagy János személye generálja. A polgármester a Mindenki Magyarországa Mozgalom bázisáról indulva, teljes baloldali támogatottsággal nyert polgármesteri mandátumot, ám éppen támogatóival került ellentétbe. Januárban kirúgta legfontosabb segítőjét, a DK-s Jószai Attilát, ezt követően városházi állásából mennie kellett az MSZP helyi elnökének is, mivel a szervezet tiltakozott a jogsértő kirúgás ellen. Nemtetszését fejezte ki a DK és a Momentum is, most pedig az LMP – jelezve, hogy a zöldpárt óvakodik attól, hogy szorosabbra fűzze a szálakat Nagy Jánossal – nem a polgármester bizalmasát, az LMP-s Jaksa-Ladányi Emmát indítja a parlamenti helyért az előválasztáson, hanem Kendernay Jánost, aki nem sokkal a bejelentés után meg is támadta a polgármestert.

Ebben a helyzetben jelentette be a jobbikos Lupa János, hogy hátralép a városvezető javára, és támogatja az indulását a megméretésen. A polgármester még nem döntött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.