Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Továbbra sincs baloldali egyetértés Szolnokon

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció is tart attól, hogy a Momentum megosztó személyiségű jelöltje miatt elbukhatják a választásokat a város legfontosabb választókörzetében.

Végh Attila
2021. 05. 14. 7:39
Kármán Irén
Tüntetés - Magyar Gárda - Antifasiszta piknik Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint továbbra sincs béke a Momentum jelöltjével kapcsolatban Szolnokon. A Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókerületében induló Kármán Irén legutóbb a Facebookon kommentelte egy ismerőse fényképét azzal, hogy ő most éppen szakmát vált.

 

A Momentum képviselőjelöltje ezzel arra utalt, hogy az újságírás helyett a jövőben a politikával kíván foglalkozni mint országgyűlési képviselő. A helyi polgárok egy része ezen felháborodott, szerintük szakmáról a pék, a kovács, a növénytermesztő beszélhet.

 

Egy a választópolgárok érdekeit képviselő politikus nem tekintheti sem szakmának, sem pénzkereseti lehetőségnek azt, ha a választókerület lakóinak a bizalmát elnyerve azok érdekében jár el. Az országgyűlési képviselő tevékenységét a köz érdekében végzi, ezt még viccből vagy véletlen elszólásból sem minősítheti szakmaként egy képviselő, de egy jelölt sem – tartják a helyi választók.

A Gyurcsány-párt és a Jobbik is Kármán Irént bírálja
Fotó: MTI/Soós Lajos

 

A képviselőjelölt erre vonatkozó megjegyzése nem nyerte el a szolnoki ellenzékbe szorult baloldal tetszését sem, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is tart attól, hogy a Momentum megosztó személyiségű jelöltje miatt elbukhatják a választásokat.

 

Továbbra is úgy vélik: a múltja miatt hiteltelen egykori újságíró felkészületlen, frázisokat pufogtat, ráadásul semmi keresnivalója nincs az 1-es választókerületben, hiszen a 4-es választókerületből, Tiszaföldvárról származik. Ezzel kapcsolatban is tett egy meggondolatlan bejegyzést a közösségi oldalán Kármán Irén, amikor a feudalista röghöz kötöttség hívének titulált egy Jobbik-szimpatizáns kommentelőt, aki megkérdezte, miért nem a saját lakóhelyén, a megye 4-es számú választókerületében indul a választásokon.

A baloldali pártok ezzel kapcsolatban korábban is jelezték nemtetszésüket. Életszerű lett volna, ha a politikai babérokra törő riporter a tiszaföldvári választókerületben indul. Ott azonban éppen az ismertsége és hírhedtsége miatt esélytelen lett volna a Jobbik által delegált jelölttel szemben. Ezért döntött úgy a Momentum, hogy inkább az 1-es választókörzetben indítják. Itt a választópolgárok személyesen nem ismerik, a Jobbik és a DK prominensei és szimpatizánsai viszont úgy vélik, hogy a jelölt személye árt az előválasztásoknak.

Kármán Irén szintén a Facebook-oldalán reagált arra, hogy mit is keres az 1-es választókörzetben.

 

Állítása szerint, mivel a Momentum nem egy centralizált párt, hanem alulról építkezik, ő a Momentum szolnoki szervezete tagjaként már 2019 óta jelen van a helyi, baloldali politikai életben.

 

Ahogy írta: „Itt szórólapoztam, tüntettem, kopogtattam a ’19-es kampányban.” Szerinte nemcsak „benyomták valahova”, ahol nem akarják a személyét, hanem a Momentum megbízik benne. A többi szolnoki baloldali párt szerint azonban ez kevés, mert nekik és a szolnokiaknak, a választóknak is meg kellene bízniuk a jelöltben, amire jelenleg nem sok esélyt látnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.