Újra belekötött Szigetszentmiklós vezetője az elbocsátott alpolgármesterbe

Januárban úgy nyilatkozott Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, hogy takarékossági okokból vált meg alpolgármesterétől, Jószai Attilától. Egy nemrég adott videóinterjúban viszont már arra céloz, hogy nem végezte jól a munkáját. Az ellenzéki előválasztásra készülő szivárványos koalíción belül egyre nő a feszültség.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 04. 14:00
null
Nagy János, polgármester
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem rendeződött a viszony Nagy János, a Mindenki Magyarországa Mozgalom bázisáról a baloldali pártok támogatását élvezve mandátumhoz jutó szigetszentmiklósi polgármester, és Jószai Attila, korábbi alpolgármester között. Korábban már megírtuk, a DK-s Jószai Attila komoly segítséget jelentett Nagy Jánosnak a 2019-es kampányban, a kommunikációs szakember fontos tanácsadója volt a polgármester-jelöltnek. Felvételek sora bizonyítja, Jószai hogyan támogatta Nagy győzelmét.

A köztük lévő kapcsolat azonban hamar megromlott, ahogy maga Jószai Attila mondta el egy interjúban, már a választási győzelem pillanataiban. Mindennek az lett a következménye, hogy Nagy János idén januárban egyszemélyi döntéssel megvált az alpolgármestertől. Ezt akkor egyértelműen gazdasági döntésként kommunikálta, több felületen mondta el, hogy a város ezzel is takarékoskodni akar.

Nagy János korábban gazdasági döntésnek nevezte Jószai Attila elbocsátását, most úgy véli, nem teljesítette megfelelően a feladatát
Fotó: Magyar Nemzet-archív

Most egy újabb videóinterjúban a polgármester útfelújításokkal kapcsolatban céloz egykori alpolgármesterére. Név szerint nem említi, de tudható, hogy ez Jószai Attila feladatköre volt. Nagy János azt mondja el, hogy egyes projektek azért nem valósultak meg, mert „akinek ez a feladata volt, nem úgy végezte a munkáját, ahogy kellett volna”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.