Vizsgálják a gyanús tiszaújvárosi ügyleteket

Hűtlen kezelés gyanújával a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához fordult Csikász Gábor tiszaújvárosi ­Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő több gyanús ingatlanügy és egy megbízási szerződés miatt. A kormánypárti politikus ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a lehetséges felelősöket a nyomozó hatóság nevezheti majd meg.

2021. 05. 19. 8:58
null
TISZAÚJVÁROS Fotó: Ádám János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfeljelentést tett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (KR NNI) ismeretlen tettes ellen Csikász Gábor tiszaújvárosi Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő azokban a helyi önkormányzathoz köthető ügyekben, amelyekről korábban lapunkban beszámoltunk.

Megírtuk, hogy több, akár a jogszabálysértés gyanúját is felvető adásvétel zajlott le az elmúlt években a balliberális vezetésű településen. Ezekre az ügyletekre jellemző, hogy ha a város, illetve annak cége adott el, akkor rendkívül kedvező áron tették, ám ha vásároltak, akkor lényegesen vastagabban fogott a ceruza.

Az egyik ilyen gyanús ügylet az önkormányzat cégéhez, a Tiszaszolg 2004 Kft.-hez köthető, amely pályázaton értékesítette az MHSZ-épületet és a Termál Hotelt, Csikász Gábor szerint szabálytalanul, ráadásul áron alul. A pályázaton győztes cég aztán vásárolt egy 4295 négyzetméteres ingatlant az önkormányzattól parkolók kiépítéséhez, ám a kormánypárti politikus úgy véli, a terület túlságosan kedvező áron cserélt gazdát. A Tiszaszolg 2004 Kft. ekkoriban vásárolt egy szintén parkoló besorolású, 5765 négyzetméteres ingatlant, közel az eladott területhez, az árban azonban sokszoros volt a különbség. Fény derült egy gyanús megbízási szerződésre is, ahol a kifizetéseket aggályos teljesítésigazolások alapján hajtották végre. A város jegyzője lapunknak azt állította: minden ügylet törvényes volt.

– Képviselőként minden lehetséges lépést megtettem, hogy a gyanús eseteket tisztázzam helyben, azonban zárt ajtókba és kitérő válaszokba ütköztem a szocialista városvezetés részéről.

Több kérdést is feltettem a jegyzőnek, aki válaszra sem méltatott vagy kitérő válaszokat adott az ingatlanokkal, illetve a polgármesteri tanácsadói megbízással kapcsolatban. Utóbbiról fontos megjegyezni, hogy több, a teljesítésigazolásokon szereplő elemzés dokumentációját is kértem a jegyzőtől, azonban válaszában azt közölte velem, hogy azok nem lelhetők fel sem az iratok, sem a dokumentumok között, sem máshol nem találják az írásos nyomát az elemzői munkavégzéseknek – mutatott rá Csikász Gábor.

– Az ingatlanügyekre és a polgármesteri tanácsadói szerződésre vonatkozóan rendelkezésemre álló iratok, adatok értékelése után arra a következtetésre jutottunk a szakértői csapatommal, hogy felmerül a hűtlen kezelés lehetősége – emelte ki.

Hozzátette: mivel nem maradt más út, ezért fordult a KR NNI-hez és tett feljelentést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.