Határon túli barátok felhívására buzdít a Háló Mozgalom

A katolikus szervezet célja, hogy többek között az ezeréves szent hazáról, történelmi örökségről, a trianoni sebekről mondják el érzéseiket egymásnak az anyaországi és a külhoni magyarok.

Magyar Nemzet
2021. 06. 03. 15:48
null
A második kategória győztese: Nemzeti összetartozás. Fotó: Szőnyi István/NKE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külhoni magyar ismerőseink, barátaink felhívására buzdít a katolikus Háló Mozgalom – írta lapunknak a szervezet közleményben. A Charta XXI. Egyesülettel készített közös projekt célja, hogy a Kárpát-medence különböző pontjain élő megszólalók

az ezeréves szent hazáról, történelmi örökségről, a trianoni sebekről, veszteségekről és a továbblépésről, az elválasztó és összekötő határokról, a megtartó közösség fontosságáról, az összetartozásról, az egymás iránti felelősségről, az összekapaszkodásról, az anyanyelv továbbadásáról, az évezredes otthon-létről, a Kárpát-medencei magyarság közösségi megtapasztalásáról, a szórványban különösen fontos összefogásról mondják el gondolataikat,

de szóba kerül a gyermekvállalás, az örökség továbbadása, a határokon átívelő kapcsolatok fontossága, a nemzetépítés, a közösségben megélt Isten-hit, egymás megkeresése, a közös élmények, a fájdalom és az építkező folytatás is.

A szétszakítás, a trianoni békediktátum évfordulóján, ezekben a napokban vegyük számba és szólítsuk meg anyanyelvünkön a határaink túloldalán, különösen a szórványban élő néhány barátunkat, ismerősünket!

– buzdít a Háló Egyesület, amely felhívja a figyelmet: a gesztust mindenképpen élőszóval tegyük, azaz telefonáljunk vagy használjuk az internetes lehetőségeket, közösségi felületeket.

– A határtalan szeretet hangján fonjuk be a Kárpát-medencét, megerősítve kapcsolatainkat és nemzettársainkat. A „…míg magyar szóra magyar szó felel!” elnevezésű kezdeményezéshez a Háló közösségi oldalán is csatlakozhat – tette hozzá a keresztény mozgalom.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.