Edina 2024. február 26.
logo

Lélekemelő ajándékot kapnak a kórházak egészségügyi dolgozói

Borsodi Attila
2021.06.18. 17:01
Lélekemelő ajándékot kapnak a kórházak egészségügyi dolgozói

– Csaknem fél tucat kórházban jártunk már eddig az Életmentés – másként elnevezésű programunkkal, és több ezer orvosnak és ápolónak juttattuk el a tiszteletünk jelét, hálánkat, szeretetünket és a lélekemelő gondolatokat, imádságokat tartalmazó szíveket – erről a Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány elnöke beszélt lapunknak. Pál Sándor rámutatott: az elmúlt több mint egy évben a járvány mindenkinél nagyobb terhet rótt a betegek ellátását végző orvosokra, ápolókra, mentőkre, minden egészségügyben dolgozóra. Szavai szerint nehéz kifejezni mindazt a hálát és tiszteletet, amivel tartozunk az embert próbáló időszakban hősiesen végzett munkájukért.

– Mi a saját eszközeinkkel, Isten hatalmas szeretetével és gondviselésével tisztelettel adózunk az egészségügyben dolgozók munkája előtt, és fejezzük ki hálánkat és köszönetünket – fogalmazott Pál Sándor.

Az Életmentés – másként elnevezésű programot 2021 áprilisában indították útjára, és eddig a karcagi, a mezőtúri, a ceglédi, a tatabányai és a kisvárdai kórházba látogattak el. A cél az, hogy az elkövetkező időben a lélekemelő szívekkel minél több kórházba eljussanak határon belül és túl.

Az egészségügyi dolgozóknak szükségük van a feltöltődésre
Forrás: Facebook/Te is segíthetsz! Támogató Alapítvány

– A Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör indította útjára ezt a hálaadást, amelyet az alapítványunk fő támogatóként felkarolt és finanszíroz, az együttműködő partnerünk pedig a szívecskéket gyártó Abaújvári Református Egyházközség – fejtette ki Pál Sándor. Hozzátette: az ajándékokat minden kórházban egy 10-15 perces bibliai buzdító szó, hálaadás és imádkozás mellett adják át, és elmondják azt is, hogy mit is tartalmaznak a szívecskék.

Pál Sándor mellett személyesen fejezi ki háláját Tóth Viktória és Tóth István, az Abaújvári Református Egyházközség lelkészei, valamint a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör lelkésze, Fodor Gusztáv.

Az akció folytatódik, legközelebb a miskolci, majd az egri kórházba látogatnak el, majd két fővárosi intézmény következik, a Bethesda Gyermekkórház és az Országos Onkológiai Intézet. Később határon túli, magyarlakta területekre is mennek. – Az egészségügyi dolgozók hihetetlenül kedvesen fogadnak, és nagyon hálásak a gesztusért, ők is úgy érzik, hogy szükségük van a feltöltődésre és a lelki megújulásra. Jellemző, hogy Bődi Szilviának, a karcagi kórház ápolási igazgatójának annyira megtetszett a kezdeményezés, hogy azóta rendre elkísér minket más kórházakba, és végig segít nekünk. Úgy adunk ajándékot, hogy ezáltal mi is feltöltődünk – hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.