Pénz nincs, per van Egerben

Beperelte az egri önkormányzat cége Oroján Sándor képviselőt, a városi Fidesz–KDNP-frakció vezetőjét, mert bírálta a pénzelvonásokat és az elvégzett munkát. Nem ez az első eset, hogy perrel próbálják ellehetetleníteni, az előzőt alig egy hete nyerte meg.

Magyar Nemzet
2021. 06. 17. 20:28
null
20190803 Eger Oroján Sándor (képviselőjelölt, Eger) Fotó: Berán Dániel BD Heves Megyei hírlap Fotó: Berán Dániel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokszor bírálta nyilvánosan Oroján Sándor, az egri Fidesz–KDNP frakcióvezetője a város saját cégének munkáját tavaly október óta. Ősztől a rendkívüli jogrend lehetőséget adott Mirkóczki Ádám exjobbikos polgármesternek, hogy egy személyben döntsön a város ügyeiről. A városvezető ezt a lehetőséget kihasználta, és öntörvényű vezetői stílusa hamar feszültséget okozott saját szivárványos frakcióján belül. A baloldali belviszály közepette hívta fel a figyelmet Oroján Sándor arra, hogy míg a frakció képtelen dűlőre jutni, a Városgondozás Kft. tervezett költségvetéséből eltűnt 130 millió forint, ami működésképtelenséghez vezethet. A politikus télen, amikor a havazás miatt megbénult a város közlekedése, újra igyekezett a problémára irányítani a figyelmet, idén nyár elején pedig már arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a kaszálásra sincs pénze az önkormányzati cégnek.

Oroján Sándor többször hívta fel a figyelmet arra, hogy a pénzelvonás ellehetetleníti az önkormányzati céget
Fotó: Magyar Nemzet

A frakcióvezető így írt egy friss Facebook-posztban: „A Városgondozás Kft. beperelt engem, mert »megsértettem jó hírnevüket«. Ma két órát ültem a bíróságon a cég ügyvezetőjével szemben. Fűvágásra nincs kapacitásuk, pereskedésre van. Az ügyvezetőt még sosem hallottam tiltakozni, hogy 130 milliót vont el a baloldali vezetés a Városgondozástól. Nem tiltakozik, hogy nem tudnak síkosságmentesíteni, füvet vágni, szemetet hordani, ehelyett arra inti a város polgárait, hogy »ne nézzenek oda«, ha pedig szóvá teszed beperel. Bízom benne, hogy az efféle kutyakomédiának hamar véget vet a bíróság.” Hozzátette: „amíg Eger város képviselője vagyok, akkor is el fogom mondani a tényeket és a véleményemet, ha minden ügyben bíróságra kell járnom. Városgondozás-ügyben napnál világosabb, hogy igazam van.”

A frakcióvezető egy hete jelentette be, hogy pert nyert Dudás Róberttel szemben. A jobbikos politikus Oroján szavainak hitelét próbálta nyilvánosan rontani, de a bíróság valótlannak találta az állítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.