Sneider Tamás elvitte magával a Jobbik jótékonysági alapítványát

Az adományokkal együtt magával vitte a Jobbik jótékonysági alapítványát Sneider Tamás volt pártelnök, így egykori politikai közössége új szeretetszolgálat létrehozására kényszerült – tudta meg a Blikk.

Magyar Nemzet
2021. 06. 30. 16:18
LUKÁCS László György; SNEIDER Tamás; JAKAB Péter
Lassan már a hívei sem tudják követni az új pártelnök (balra) hatalmi manővereit Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három évvel ezelőtt, még „Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel” szlogennel kampányolt a Jobbik az országgyűlési választás előtt. Úgy tűnik a most már a baloldalhoz tartozó párt tagjai nem tudtak megegyezni az alapítványi vagyonról. A Blikk megtudta: a pártjából tavaly távozó Sneider Tamás a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványt megtartotta, az ugyanakkor kérdéses, hogy a nosztalgia iránti igény vezérelte-e, hiszen néhány hete eltüntette a szervezet nevéből volt pártját.

Emellett kuratóriumi elnöki megbízatása határozatlan lett, az alapítvány székhelye pedig átkerült arra a mátraszentimrei címre, ahol a politikus épp panziót épít.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mit írták: hogy mit csinált az alapítvány az elmúlt egy évben – amióta Sneider nem tagja a pártnak –, nem sikerült kideríteni, hiszen a tavalyi beszámolójuk nem elérhető a bírósági adatbázisban, a közösségi oldalán pedig megszűnt minden aktivitás, leszámítva a név-, logó- és névjegyváltoztatást, ami „jobbiktalanította” az arculatot.

Nagy érvágás lehet a Jobbiknak a korábban igencsak aktív, immáron Csudajó Szeretetszolgálat Alapítvány néven futó szervezet elvesztése, hiszen annak anyagi hátterét döntően a képviselőik biztosították,

akik évekig lemondtak tiszteletdíjuk tíz százalékáról a jótékonysági szervezet javára. Ez havonta milliós nagyságrendű összeget jelenthetett.

A Jobbik a lapnak azt mondta: amikor Sneider Tamás kilépett a frakcióból és a pártból is, a Jobbiknak nem volt más lehetősége, mint megkérni a kuratórium elnökét – Sneider Tamást –, hogy az alapítvány vezetésében módosításokat hajtsunk végre, hogy az továbbra is jobbikosok érdekkörébe tartozhasson és tovább folytathassa a munkát ismert néven. Sajnos, az erről szóló megbeszélések eredményre nem vezettek, így Sneider Tamás az alapítványt magának tartotta meg az abban elhelyezett adományokkal együtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.