Van-e diplomája a „vidéki Karigerinek”?

Sok mindenben hasonlít Karácsony Gergelyhez Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere. Például abban, hogy kampányvideókkal akar tekintélyt szerezni, meg abban is, hogy nem lehet tudni, milyen szakmai kvalitásai vannak. Kérdeztük, de nem kaptunk választ.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 11:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet tudni, milyen végzettsége és szakmai múltja van Nagy Jánosnak, Szigetszentmiklós hol független, hol balos, hol jobbikos polgármesterének, aki most versenybe szállt Pest megye 8. számú választókörzetének parlamenti mandátumáért a baloldali előválasztáson. Az országgyűlésbeli képviselet elég komplex feladatkör ahhoz, hogy a választók tudhassák, kit delegálnak, ezért e-mailben kértük a polgármestert, tájékoztasson bennünket a végzettségéről, a szakmai előmeneteléről és a nyelvtudásáról, de cikkünk elkészültéig nem kaptunk választ, és a közösségi médiában sem jelent meg ezzel kapcsolatos tájékoztatás, noha Nagy János gyakorta reagál például a Magyar Nemzet cikkeire is videóbejegyzéseiben.

A 2019-es plakátról is csak néhány részlet tudható meg Nagy János szakmai pályafutásáról

Korábbi ígéret volt, hogy a negyvenezres város polgármestere közzéteszi szakmai életrajzát, de ez 2019 óta nem történt meg. Tudomásunk szerint Nagynak nincs felsőfokú képesítése. Egy 2019-es kampányplakáton annyit oszt meg a választókkal, hogy felesége közgazdász, ő maga pedig 19 éve dolgozik egy német cégnél senior CAM programozóként. A CAM programozás (ez olyan gyártási folyamatot jelent, amelyet számítógép vezérel) alapjait egy százórás tanfolyamon, akár online is el lehet sajátítani, magasabb szinten mérnöki feladatnak számít.

Nagy egyébként nem csak a diploma és a nyelvtudás titokban tartásában hasonlít Budapest főpolgármesterére, hanem abban is, hogy időnként mást állít, mint korábban. Április utolsó napjaiban például bejelentette, hogy regisztrált Covid elleni oltásra, és a kínai vakcinát fogja kapni. A Magyar Nemzet ekkor felhívta a figyelmet arra, hogy ő egy újabb baloldali támogatottságú politikus, akinek a keleti vakcinák elleni kampány ellenére mégis jó a kínai oltóanyag. Május végén már azt jelentette be, hogy megkapta a második Pfizert is, majd miután lapunk rámutatott az ellentmondásra, legutóbbi polgármesteri videójában úgy fogalmazott: „örültem, hogy volt lehetőség választani oltást”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.