Brüsszel a családokkal fizettetné meg a klímavédelem költségeit

Fontos, hogy erről a témáról is minden magyar állampolgár kifejthesse a véleményét a nemzeti konzultációban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 10. 13:30
null
20210209 Budapest Steiner Attila Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindannyian egyetértünk abban, hogy mindent meg kell tennünk a környezetünk megóvásáért. Az azonban korántsem mindegy, hogy az ebből adódó intézkedések terheit ki viseli.

Az Európai Bizottság ugyanis egy olyan javaslaton dolgozik, amely alapján a szén-dioxid-kibocsátás költségeit a családokkal fizettetnék meg.

Ez akár több százezer forintos többletköltséget is jelenthetne egy magyar család számára – hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán az energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Steiner Attila hangsúlyozta: a kormány álláspontja világos.

A legnagyobb terheket nem a családoknak, hanem a környezetszennyezésért felelős nagyvállalatoknak kell viselniük.

Véleménye szerint ez egy olyan kérdés, amely az elkövetkező időben mindvégig velünk lesz, ezért fontos, hogy erről a témáról is minden magyar állampolgár kifejthesse az álláspontját a nemzeti konzultációban.

Az energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárhoz hasonlóan a Fidesz frakcióvezető-helyettese is megerősítette: a baloldal Brüsszellel karöltve a multinacionális cégek helyett a magyar emberekkel akarja megfizettetni a környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit a magasabb rezsiárakon keresztül. Böröcz László kijelentette:

a Fidesz nem támogat semmilyen olyan javaslatot, amely a lakossági energiaárakat növelné,

véleményük szerint ugyanis nem a magyar családoknak, hanem a nagy szennyezőcégeknek kell megfizetni a klímavédelemmel járó költségeket.

A kormánypárti politikus rámutatott: ebben a témában most egy politikai vita zajlik, ezért arra bátorítanak mindenkit, hogy töltsék ki a nemzeti konzultációt, és ne hagyják, hogy az emberekkel fizettessék meg a klímaváltozás árát.

A kormányzat immár tizenegyedszer kéri ki az emberek véleményét nemzeti konzultációval, amely összesen 14 kérdést tartalmaz. A kérdések érintik a minimálbér szintjét, a családtámogatásokat, a migrációt, a hitelmoratóriumot, az adókat, valamint a Soros-szervezetek által kikezdett gyermekvédelmi törvényt is.

Magyarország elutasítja a háztartások brüsszeli megsarcolását

Brüsszel a zöldátállás részeként szeretné a terheket újraosztani, és a szén-dioxid-kibocsátásra hivatkozva szeretnének egy újabb sarcot bevezetni, amellyel valójában a közös adósságot szeretnék finanszírozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.