Budai Gyula: Czeglédy továbbra is mártírszerepet játszik a bíróságon

Czeglédy Csaba arra játszik, hogy 2022-ig ne szülessen jogerős ítélet az ügyében, a baloldal vezetői pedig azt ígérhették neki, hogy ha jövőre megnyerik a választást, egy esetleges amnesztia révén mentesülhet a büntetéshez fűzött hátrányok alól – mondta a Fidesz országgyűlési képviselője. Budai Gyula biztos abban is, hogy Gyurcsány Ferencet még nem látta józan állapotban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 12. 18:15
null
Költségvetési csalással is vádolják a DK-s politikust Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Czeglédy Csaba továbbra is mártírszerepet játszik a bíróságon, ahol az a legfontosabb mondanivalója, hogy koncepciós eljárást folytat ellene a Fidesz, és mindenképpen el akarják ítélni – jelentette ki Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő hétfőn a Kecskeméti Törvényszék előtt a Human Operator Zrt.-hez kötődő bűnszervezet tárgyalásának alkalmából. Budai Gyula szerint Czeglédy Csaba egyrészt arra játszik, hogy 2022-ig ne szülessen jogerős ítélet az ügyében, az ellenzéki vezetők pedig azt ígérhették neki, hogy ha 2022-ben megnyerik a választást, egy esetleges amnesztia révén mentesülhet „a büntetéshez fűzött hátrányok alól”.

A képviselő ugyanakkor teljesen egyértelműnek nevezte, hogy „Czeglédy Csaba kezét a baloldal elengedte”.

– Ennek legékesebb példája, hogy Szombathelyen a Demokratikus Koalíción (DK) kívül senki nem támogatja az előválasztáson.

Ungár Pétert az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik is támogatja, ami szintén azt jelenti, hogy „Czeglédy Csaba személye kezd kellemetlenné válni a baloldalon” – tette hozzá.

Budai Gyula kiemelte: Czeglédy Csabát érintően nemcsak a Kecskeméti Törvényszék előtt folyik büntetőeljárás, hiszen zajlik „Az ördög ügyvédjével” kapcsolatos eljárás, amelyben szintén gyanúsított. Hozzáfűzte, ő maga két büntetőfeljelentést is tett a Czeglédy Csaba által Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával kötött kölcsönszerződések miatt.

– Mindezek azt bizonyítják, hogy Czeglédy Csaba nem a legtisztességesebb úton jár el, és ezért már kellemetlen a baloldali ellenzéknek

– közölte a kormánypárti képviselő, aki viccesnek és nevetségesnek nevezte, hogy „egy büntetett előéletű Czeglédy Csaba, aki ellen számos büntetőeljárás folyik és egy Biró László, aki ellen szintén folyik eljárás, megmérettetheti magát az előválasztásokon”.

Budai Gyula szerint teljesen egyértelmű, hogy Czeglédy Csaba kezét a baloldal elengedte Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Budai Gyula hangsúlyozta: továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint a DK elnökét, Gyurcsány Ferencet még nem látta a parlamentben józan állapotban bemenni.

– Több alkalommal megnyilvánult napirend előtt, és ilyenkor egyértelműen látszott rajta, hogy alkoholt fogyasztott

– tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy az ellenzéki párt elnöke rendszerint „összevissza beszél, zavarodott és ki van pirosodva”, legutóbb például négy alkalommal esett le róla a mikrofon egy hozzászólása alkalmával; a baloldali rossz nyelvek szerint „a DK frakcióirodáján szokták elkezdeni a bemelegítést”, majd Gyurcsány Ferenc úgy érkezik a parlamenti ülésre. Budai Gyula azt mondta,

várja, hogy beperelje a DK-s politikus, mert Gyurcsány Ferenc korábban azt nyilatkozta, hogy „a gatyátokat is leperelem rólatok, aki ilyet mer mondani”. A kormánypárti politikus „áll ennek elébe”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.