Deutsch Tamás: Már vártuk, nem is értem, hol késlekedtek

A külföldi újságírók legnagyobb problémája, hogy melyik főváros elit környékén béreljenek luxuslakást, melyik magánbölcsődébe, óvodába, iskolába járassák a gyerekeiket – közölte Deutsch Tamás, reagálva arra, hogy a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet Magyarországot diktatórikus és a sajtószabadságot eltipró államként tünteti fel hétfőn közzétett listáján. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig rámutatott, hogy Nyugat-Európában ugyanakkor nem kaphat teret a konzervatív álláspont.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 07. 06. 10:44
DEUTSCH Tams
2026-ig kapott bizalmat Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Riporterek Határok Nélkül nevű sorosista szervezet is beszállt a Magyarországot gyalázó támadások legújabb hullámába. Már vártuk, nem is értem, hetekig hol késlekedtek” – írta szarkasztikusan Deutsch Tamás közösségi oldalán annak kapcsán, hogy a szervezet által hétfőn közzétett lista Magyarországot úgy próbálja feltüntetni, mint ahol különösen drasztikus módon és kíméletlenül nyomják el a sajtószabadságot. A fideszes európai parlamenti képviselő szerint

„ezzel szemben fejenként havi sok ezer eurós fizetéssel, topmenedzseri jólétben élnek külföldi újságírók, riporterek és tudósítók tucatjai Budapesten, egy gyönyörű, biztonságos, szabad és pezsgő szellemi, kulturális életű országban.

És ezek a külföldi újságírók, riporterek és tudósítók a nemzetközi ideológiai fősodor elvárásainak mindenben megfelelve, hűséges alattvalókként a cikkeikben képmutató módon, reggel, éjjel meg este a diktatúráról, az elnyomásról, a jogfosztásról, a sajtószabadság felszámolásáról és mindenféle ehhez hasonló nyilvánvaló badarságról hazudoznak szakmányban” – fejtette ki a kormánypárti politikus, aki közölte: „legnagyobb problémájuk, hogy a város melyik elit környékén béreljenek luxuslakást, melyik magánbölcsődébe, óvodába, iskolába járassák a gyerekeiket, hova járjanak a feleségeik, férjeik körmöshöz és kozmetikushoz, melyik világmárka budapesti üzletében vásároljanak, melyik Michelin-csillagos étteremben vacsorázzanak és melyik liberális házibuliban múlassák a »szörnyűséges közállapotokon nyavalyogva« a csermelyléptű időt.”

„A Budapesten dolgozó külföldi újságírók, riporterek és tudósítók mindennapi élete a legdurvább cáfolata a mindennapi pofátlan hazugságaiknak”

– tette hozzá a képviselő.

Deutsch Tamás szerint miközben jólétben élnek a külföldi újságírók, megrendelésre lejáratják Magyarországot
Fotó: Európai Parlament

Lapunk beszámolt róla, Varga Judit igazságügyi miniszter sem hagyta szó nélkül a Soros-féle szervezet újabb lejárató kampányát. „Irányított kérdésekkel machináló kamujelentéssel és listákkal próbálják már megint aláásni Magyarország hírnevét a baloldali véleménybuborék szervezetei” – írta a tárcavezető közösségi oldalán. Emlékeztetett arra, hogy

a szervezet 2017-ben 200 ezer, 2019-ben pedig 175 ezer dollárt kapott Soros György alapítványától és amely az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének elkészítésénél több, a szervezet által megfogalmazott aggály és vád alátámasztásának egyedüli forrásaként szolgált.

„A Riporterek Határok Nélkül listagyártói inkább amiatt aggódjanak, hogy a Politico nem hajlandó közölni egy demokratikusan megválasztott kormány igazságügyi miniszterének a véleménycikkét. Mert ez valóban aggasztó a sajtószabadság szempontjából” – idézte fel Varga Judit a liberális sajtóorgánum lépését, amikor a Politico cenzúrázta a gyermekvédelmi törvényt tisztázó cikkét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.