Elbocsátásokat ígér a közszférában a Momentum képviselője

Elbocsátásokat helyezett kilátásba Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum józsefvárosi önkormányzati képviselője, amennyiben a baloldal kerül kormányra 2022-ben. Szarvasnak nem ez az első fenyegetése, korábban fideszeseknek lámpavasra lógatást ígért, de vérengzésbe torkolló tüntetésekre is buzdított a Facebookon.

2021. 07. 19. 13:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022 után kormányra kerülve még több embert bocsát el a baloldal – fejtette ki Szarvas Koppány Bendegúz józsefvárosi önkormányzati képviselő Sára Botond korábbi józsefvárosi polgármester közösségi oldalán tett hozzászólásában.

A Hírnyolc felidézte: Sára Botond július 14-én osztott meg egy bejegyzést, amely a baloldal eddigi teljesítményére világít rá.

A poszt szerint a baloldal adókat akar emelni; embereket bocsát el; óvodát zárat be; veszélyeztette a közétkeztetést; és elvette a gyerekektől a nyári balatoni táborozás lehetőségét.

Ezzel szemben – a bejegyzés szerint – a kormány családi adókedvezményt biztosít; megemelte a csed, gyed összegét; otthonteremtési programot indított; növeli a bölcsődei férőhelyeket; támogatja a gyermekétkeztetést; és nyári táborokat szervez gyerekeknek.

„Nahát, a Grund Balatont a kormány szervezte? Nem is tudtam” – írta erre Szarvas Koppány Bendegúz, megfeledkezve arról, hogy az Erzsébet-táborokat szervezi a kormány, több ezer családnak ingyenes üdülést biztosítva. Ezzel szemben a Grund Balaton egy helyi jobboldali kezdeményezés, melynek keretében egy józsefvárosi alapítvány biztosítja a VIII. kerületi gyermekek ingyenes üdültetését a Balatonnál. Szarvas mit sem törődött a két esemény összemosásával, a tények elferdítésével, esetleges tudatlanságával, sőt a baloldali megszorítások sorát kiegészítve még ígéretet is tett:

„amúgy azt is megígérhetem, hogy 2022 után kormányra kerülve még több embert bocsát el a baloldal, minimum, de az – szerinte – a kormányzati szektor minőségi javulását fogja eredményezni.”

Tehát a momentumos politikus szavaiból kiderül, hogy a Gyurcsány-korszakhoz hasonlóan a baloldal a közszférában dolgozó embereken kezdené a megszorításokat.

Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum józsefvárosi önkormányzati képviselője Fotó: Facebook

Szarvas Koppány Bendegúz – aki ellen peres eljárás folyik hivatalos személy elleni erőszak vádjával – többször is aggályos módon fejtette ki véleményét Facebook közösségi oldalon. Emlékezetes eset volt, amikor lámpavason látta volna azokat, akik nem értenek vele egyet, máskor meg arról elmélkedett, hogy a békés tüntetések alternatívájaként vérnek kellene folynia. Ezenkívül még trianoni gyásznapot is „Trianon-fájó versenynek” nevezte, de Hollik István koronavírus-fertőzésén is gúnyolódott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.