Übermensch tempóban hergel hazánk ellen a holland miniszterelnök

– Mark Rutte és társai úgy viselkednek, mint a gyarmattartók. Nem gondolják át, mit lehet és mit nem lehet mondani egy másik ország népéről, törvényeiről – mondta a Kossuth rádióban Orbán Viktor kormányfő.

Magyar Nemzet
2021. 07. 02. 9:05
RUTTE, Mark
Andreas Unterberger szerint Mark Rutte jobban tenné, ha a saját portája előtt söprögetne. Fotó: Stephanie Lecocq Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Van egyfajta übermensch tempó. Ennek mintapéldája a holland miniszterelnök – reagált a gyermekvédelmi törvényt érő nemzetközi támadásokra a magyar kormányfő a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Az európai kritikák kapcsán Orbán Viktor azt mondta,

Mark Rutte és a társai nem gondolják át, mit lehet és mit nem lehet mondani egy másik ország népéről, törvényeiről.

– Úgy viselkednek, mint a gyarmattartók. A holland miniszterelnök például személyesen meg van győződve arról, hogy erkölcsileg magasabb szinten áll, mint mi, magyarok

– említette a kormányfő.

Itt érdemes egyébként megjegyezni, hogy Mark Rutte, aki most a pedofilellenes törvénnyel szemben hergel, ugyanaz a politikus, aki korábban a pedofíliát és a zoofíliát akarta legalizálni, vagyis szerinte elfogadható a gyermekekkel és állatokkal létesített szexuális viszony.

Orbán Viktor szerint Európában nagy vita van arról, kinek a dolga a gyerekek nevelése. Azt mondta: Nyugat-Európában úgy döntöttek, hogy NGO-k és LMBTQ együttélési formát népszerűsítő szervezetek érzékenyítő, felvilágosító kampányokat szervezhetnek az óvodákban és az iskolákban. A világ másik fele pedig azt mondja, hogy nálunk a gyerek nem magánügy, és a szülőknek joga van tudni, hogy minek teszik ki a gyereket.

Ha be akar menni egy szivárványos aktivista az iskolába érzékenyíteni a gyerekeket, az államnak és a szülőnek joga van erre igent vagy nemet mondani

– mondta Orbán Viktor, aki szerint az elsőbbség a szülőt illeti az állammal szemben e téren.

A hazai ellenzék szövetségese, Mark Rutte egyébként kiváló kapcsolatokat ápol a Soros-birodalommal, az elmúlt években többször is közösen szerepelt Soros György fiával, Alex Sorossal.

Mint emlékezetes, a holland miniszterelnök példátlan és felháborító kijelentést tett, amikor azt mondta, hogy Magyarországot térdre kell kényszeríteni. Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán reagált Rutte szavaira, és hangsúlyozta, hogy „a magyar ember csak a Jóisten, a hazája és a szerelme előtt térdel le”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.