időjárás 4°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A hazugságnak és a korrupciónak sincs következménye a baloldalon + videó

Mediaworks–Hírcentrum
2021.08.03. 17:18 2021.09.12. 22:55
A hazugságnak és a korrupciónak sincs következménye a baloldalon + videó

A baloldalon semminek nincsen következménye – így kommentálta a Mediaworks Hírcentrumának a Fidesz kommunikációs igazgatója a Cseh Katalin körüli botrányt. Hollik István szerint megdöbbentő kétszínűség, hogy a momentumos politikus az olimpiára hivatkozva nyert el uniós milliókat, miközben az olimpia ellen kampányolt.

Hallgat a máskor oly kritikus nemzetközi sajtó a momentumos politikus körüli ügyről. IDE kattintson a részletekért!

Lassan három hete tart az a botrány, amely a Cseh Katalinékhoz köthető cégekhez kapcsolódik. A Pesti Srácok információi szerint a cégháló tagjai EU-s pályázatokra jelentkezve együttesen váltogatták a telephelyeket és fióktelepeket, hogy hozzájussanak több milliárd forintnyi támogatáshoz. A vállalatok összesen 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzre, valamint több száz millió forint közbeszerzésre tettek szert.

Közben az is kiderült, hogy az akkor Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. pár évvel ezelőtt olyan fejlesztésre kért uniós támogatást, amely – szerintük – a magyar olimpiai pályázat sikerében is segítséget nyújthat.

A Cseh Katalinékhoz köthető cégekhez kapcsolódó botrány már közel három hete tart (A képen Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal a baloldal XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én)
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

– Ráadásul Cseh Katalin cége már meglévő technológiát adhatott el sajátjaként – erre már a Bennfentes.net hívta fel a figyelmet.

Minden EZZEL kezdődött. Egy kétszínű politikus leleplezését ígérte egy álarcos alak.

Fekete-Győr András még márciusban a Hír TV-ben beszélt arról, hogy elszámoltatná akár azt a momentumos képviselőt is, aki jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén jut uniós támogatáshoz. Ehhez képest azonban – úgy látszik – a párt elnöke nem tesz lépéseket. Ráadásul a balliberális pártok egyike sem határolódott el mind a mai napig Cseh Katalintól, miközben a – hazai és a nyugati – baloldali sajtó is hallgat az ügyről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.