időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

Magyarország nemet mond Norvégia diktátumára

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.08.04. 16:51
Magyarország nemet mond Norvégia diktátumára

Magyarország nem fogadja el Norvégia diktátumát, a kormány jogi lépéseket fog tenni a Norvég Alap ügyében – közölte a Miniszterelnökség szerdán. Mint írták, a hét pályázóból Magyarország a Soros György által támogatott Ökotárson kívül bárkit hajlandó volt elfogadni,

Norvégia viszont ragaszkodott a Soros-szervezethez és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt.

Norvégia ezzel megsérti az EGT-tagságból származó kötelezettségeit, ezért a kormány jogi lépéseket fog tenni. A kormány az ezzel kapcsolatos feladatokról nyilvános határozatot fogadott el. Magyarország rögzíti, hogy Norvégia a magyar piaci hozzáférésért 77 milliárd forinttal tartozik Magyarországnak.

„Magyarország nem fogadja el a norvég diktátumot, a két ország közötti megállapodás szerint konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap forrásait elosztó szervezetet” – áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.