A kormány kezdeményezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását

Novák Katalin a keddi operatív törzs sajtótájékoztatón leszögezte: nem tartják indokoltnak bármely korlátozás bevezetését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 14. 21:10
KÖVÉR László; GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; ROGÁN Antal
Budapest, 2021. június 15. Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2), Kövér László házelnök (b), illetve Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j2) szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. Elfogadta Magyarország 2022-es központi költségvetését az Országgyűlés. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig” – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. A kormány azért tartja szükségesnek a törvény hatályának meghosszabbítását, mert 

a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.

 „Ez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását. Az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést” – ismertette a közlemény. Emlékeztettek arra is, hogy az Országgyűlés legutóbb májusban hosszabbította meg a törvény hatályát, ezzel a veszélyhelyzeti rendeletek hatálya az őszi parlamenti ülésszak első napját követő tizenöt napig tolódott ki. 

A parlament elé kerülő törvénymódosítás értelmében január elsejéig ismét meghosszabbodik a koronavírus elleni törvény hatálya. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzetnek a törvény hatályvesztését megelőző megszüntetését 

– közölték, hozzátéve: az erről szóló javaslat hamarosan az Országgyűlés elé kerül, amelyet az elsők között vehetnek napirendre az őszi ülésszakon.

Mint ismert, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Novák Katalin családokért felelős miniszter azonban közölte:

továbbra sem tartják indokoltnak, hogy bármilyen korlátozást vezessen be a kormány. 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.