időjárás -3°C Angelika 2023. január 27.
logo
Kovács Zoltán a nemzeti konzultáció eredményeit ismertette, ami szerint az emberek fontosnak tartják a határok védelmét

A magyarok támogatják a kormány migrációs politikáját

Forrás: Facebook
2021.09.10. 09:45 2021.09.10. 11:52
A magyarok támogatják a kormány migrációs politikáját

– Több mint 1,4 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt, akiknek külön köszönjük, hogy segítették a kormány munkáját. A válaszok eredményei egyértelműen jelzik, hogy a kormány elmúlt hat évben folytatott migrációs politikája, tehát a határvédelem és az európai határok védelmének kérdésében foglalt álláspontját a magyarok általánosan osztják

– jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a nemzeti konzultáció eredményeinek ismertetése során a Facebookra feltöltött videójában.

A konzultáció kérdéseire beérkezett válaszok eredményét részletezve az államtitkár úgy folytatta: a kérdések közül három közvetlenül, kettő pedig áttételesen kapcsolódott a migráció kérdéséhez. 

– Az első kérdésre, amely a kötelező szétosztási javaslatokra vonatkozott, a válaszadók 99 százaléka válaszolt nemmel, szám szerint 1 388 ezer 227-en

– ismertette az adatokat, majd hozzátette: ez egy meggyőző ellenszavazat a kérdésben.

A járványügyi migránsstopra vonatkozó kérdés válaszait ismertetve elmondta: a konzultáció során a válaszadók 98 százaléka, szám szerint 1 380 910 ember mondta azt, hogy nem szabad engedni, hogy a járványügyi helyzetben a migráció hozzájáruljon a koronavírus terjedéséhez.

– A Soros-szervezetek illegális migrációt segítő tevékenységével kapcsolatban szintén a válaszolók 98 százalék mondta, hogy meg kell akadályozni ezen szervezetek tevékenységét

– mutatott rá, majd a konkrét számokat ismertetve hozzátette: a konzultáció eredményei alapján 1 381 864 válaszadó van ezen az állásponton.

A nemzeti konzultációnak a Magyarország járványügyi megerősítéséhez kapcsolódó, valamint az illegális migráció megakadályozását is érintő kérdésről a válaszadók 96 százaléka gondolta úgy, hogy helyes a kormány kérdésfeltevése. – Ez 1 343 848 válaszolót jelent – tette hozzá Kovács Zoltán.

Az államtitkár végül a Brüsszellel folytatott viták kérdésre is kitért. A válaszadók 98 százaléka értett egyet azzal, hogy a fenti kérdésekben és más kérdésekben is meg kell védeni a magyar álláspontot a nemzetközi érdekekkel szemben. Mint ismertette:

1 371 974 válaszadó helyeselte a kormány ezen kérdésfeltevését.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.