Felkészületlenül vágott neki az előválasztásnak a baloldal

Bár a baloldal hatalmas sikernek könyveli el, továbbra is hibák, leállás és folyamatos kapacitáshiány jellemzi a baloldali előválasztást. Az online szavazást lebonyolító operátorok csekély létszáma miatt a hétfői nap folyamán mindössze 4642-en adták le a szavazatukat, ugyanakkor állítólag nyolcvanezren jelezték, hogy virtuálisan vennének részt az előválasztáson. A választás honlapján uralkodó káoszt a szervezők a hatalmas érdeklődéssel magyarázzák, mondván: az operátorok nem győzik a munkát.

Forrás: Facebook/aHang2021. 09. 21. 16:56
20210918 budapest nyugati ter hunyadi ter elovalasztasi szavazo pontok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Sokan jeleztétek, hogy az online szavazási idősávok szinte folyamatosan telítettek, illetve hogy esetleg nem kerültetek sorra a megadott időpontokban. A rengeteg érdeklődő mellett ennek legfőbb oka a videós azonosítást végző operátorok véges száma

– indokolta az online szavazás körüli fennakadásokat a baloldali előválasztás technikai lebonyolításáért felelős digitális platform. 

Az aHang közleménye szerint bár folyamatosan bővítik az operátori kapacitásokat, továbbá hétfőtől már napi 12 órában zajlik a munka, az azonosítási folyamat időigényes, és csak ellenőrzött keretek között megvalósítható. Kiemelték, hogy már most is nagyon komoly stábbal dolgoznak, amelyet nap mint nap igyekeznek bővíteni, és ilyenkor tudnak újra megnyitni foglalási idősávokat, ezért érdemes később próbálkozni – közölték. 

Az aHang kampányigazgatójának, Hajdú Gergelynek a nyilatkozata alapján viszont kiderül

az online szavazást lebonyolító „nagyon komoly stáb” hétfőn délelőtt mindössze ötven főből állt, amit néhány órán belül sikerült megduplázni, ugyanakkor így is csupán 4642 szavazó adatait sikerült feldolgozni. 

Azt viszont nem tudni, hogy ilyen rövid időn belül hogyan tudták újabb ötven fővel megnövelni a háttérmunkások számát, hiszen köztudott, szombaton még 2000 forintos óradíjért a Szárnyas Fejvadászon próbáltak dolgozókat toborozni. 

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, szombaton – néhány órával az indulást követően – összeomlott a baloldali előválasztás informatikai rendszere. A Momentum elnöke szombat délelőtt a történteket még azzal indokolta, miszerint olyan sokan szavaztak az országban reggel, hogy a mesterséges intelligencia azt hitte, hogy hekkertámadás alatt van a rendszer, így blokkolta a szervereket, délutánra viszont már a baloldal egy közös nyilatkozatban a kormányt tette felelőssé a kudarcért. A káoszba fulladt voksolás miatt az előválasztás hétfőn folytatódott tovább, ugyanakkor szintén nem zökkenőmentesen: 

hétfő délutánra az Előválasztás.hu már azt mutatta, hogy szeptember 28-án este 20 óráig minden időpont foglalt, valamint a nap folyamán időtúllépés miatt a honlap többször is elérhetetlenné vált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.