Fürjes Balázs: Írásban is garanciát adok

„Ha jövőre megkapom a budaiak bizalmát, és képviselővé választanak a 2. és 12. kerületi polgárok, tudom mi lesz a legfontosabb dolgom. Az érdekérvényesítés. A budai polgárok, családok, közösségek érdekeinek érvényesítése” – írta közösségi oldalán Fürjes Balázs államtitkár. A kormánypárti politikus tavasszal és nyáron kérdőívben kérdezte meg a budaiakat, hogy miként képzelik el kerületük jövőjét. Fürjes ígéretet tett, amennyiben ő kap bizalmat a szavazóktól, el fogja érni az Országgyűlésben és a kormánynál, hogy a következő parlamenti ciklusban e célok megvalósuljanak.

2021. 09. 26. 9:30
null
A főváros fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a kormány nem hagyja magára a fővárost. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„De mi a budaiak érdeke? Hát, azt csak ők tudják megmondani! Ezért kezdtük azzal, hogy tavasszal és nyáron megkérdeztük a budai polgárokat. Pokorni Zoltánnal közösen minden választókerületünkben lakó II. és XII. kerületi polgárnak megküldtük a Budai Kérdések kérdőívünket. Köszönjük, hogy 15 ezren válaszoltak nekünk!” – mondta közösségi oldalára feltöltött videóban Fürjes Balázs, a kormánypárt budai képviselőjelöltje. Mint mondta: a budai polgárok válaszai és sok-sok budai beszélgetés eredményeképpen született meg a Budai Vállalások.

Ez egy 7+1 pontos javaslatcsomag, amit Pokorni Zoltánnal együtt fogalmaztunk meg a budai polgárok véleménye alapján. Vállalom: ha a budai polgárok megválasztanak, el fogom érni az Országgyűlésben és a kormánynál, hogy a következő parlamenti ciklusban e célok megvalósuljanak

– hangsúlyozta Fürjes. A felmérés eredményét minden választókerületi budai polgár megkapja postán. A borítékban ott lesznek a Budai Vállalások, egy visszaküldhető támogató nyilatkozat és egy ingyenesen feladható válaszboríték.

„Ha egyetértenek, kérjük, fejezzék ki aláírásukkal is támogatásukat! Küldjék nekünk vissza a támogató nyilatkozatot, vagy írjanak alá köztéri standjainknál!” – kéri a budaiakat az államtitkár.

A Budai Vállalások 7+1 pontot tartalmaz.

1. Több gondozott zöldterület legyen Budán, zöldbe ne lehessen semmit sem építeni! Megújítjuk, bővítjük a Városmajort, folytatódjék a játszótérprogram!

2. Történjen meg a János-kórház teljes megújítása, épüljön ki teljes ellátást nyújtó járóbeteg-szakrendelő és egynapos sebészet a régi Kútvölgyi épületében! II. kerület, Kapás utcai szakrendelő: bővítés, korszerűsítés, új gépek, ambuláns műtő.

3. A 56-os villamosvonal teljes felújítása. A Nyúl utcai és a Nagyajtai utcai megállók megszüntetésének megakadályozása. Alacsonypadlós, akadálymentes villamosok az 59-es vonalára. Csak a helyiek által használható parkolóhelyek este 6 és reggel 8 között a lakóövezetekben.

4. A családtámogatások folytatása és kibővítése. Új, az egyszülős családokat segítő központ Budán.

5. Nyugdíjvédelem: teljes összegű 13. havi nyugdíj és nyugdíjprémium, alkotmányos garanciával, hogy ne lehessen önkényesen megkárosítani a nyugdíjasokat.

6. Az adócsökkentések folytatása, a munkát terhelő járulékok csökkentése. Semmiképp se legyen vagyonadó!

7. Zéró tolerancia az illegális bevándorlással szemben; ne legyen kötelező bevándorlási kvóta az EU-ban!

+1 Ha a vírus tartósan itt marad, a járványügyi szakemberek véleményét meghallgatva vezessék be a kötelező védőoltást Magyarországon, legalább bizonyos foglalkozásokban!


 Fürjes-garancia

„A Budai Vállalásokban írásban is garanciát adok a budai polgároknak: vállalom, hogy e célokat képviselem, megvalósításukért indítványokat terjesztek be az Országgyűlésben, és javaslatokat készítek a kormány számára. Semmilyen, e célokkal ellentétes döntést nem támogatok” – jelentette ki a kormánypárti képviselőjelölt.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.