Gyurcsány úgy gondolja, hogy semmi bűnt nem követett el

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy véli, hogy inkább róla kellene példát vennie más politikusoknak.

Forrás: Szegeder.hu2021. 09. 07. 17:37
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Szegeder portálnak adott interjút, ahol többek között az elszámoltatásról is kérdezték. Gyurcsány erre válaszul azt tanácsolta a politikusoknak, hogy vegyenek példát róla, mivel neki sem történt baja, és nem azért, mert nem akarták, hanem mert nem követett el bűnt. 

A baloldal bukott miniszterelnöke továbbá azt is kijelentette, hogy nem zavarják azok az antiszemita kijelentéseket tevő jobbikos politikusok, akikkel nemrég együtt kampányolt. Véleménye szerint ugyanis nem az a fontos, hogy mi történt a múltban, hanem az, hogy merre tart most Jakab Péter pártja.

A baloldalon régóta hangoztatják, hogy a jogrendszer átalakítására készülnek. Ebben a témában Gyurcsány úgy tett: erre készül nyilván Dobrev Klára, erre készül, amikor azt mondja, hogy megtalálja az útját-módját annak, kellő jogi és politikai eszközökkel, hogy akár egyszerű többséggel is alkotmányozzon. 

A terv megvalósíthatósága kapcsán Gyurcsány arra a Vörös Imrére hivatkozott, akinek a jogászi munkájára nagy hatást gyakorolt Eörsi Gyula, az ’56 utáni megtorlások egyik kulcsfigurája.

Ugyanakkor a pártelnök megint arról beszélt, hogy a szivárványkoalíciónak nem érdemes felfedni a kártyáit a választások előtt hét-nyolc hónappal. – Ez olyan lenne, mintha a küzdő felek valamelyike nyilvánosságra hozná a haditervét – vélekedett. Amikor pedig felhívták a DK elnökének a figyelmét arra, hogy így bizonytalanságban maradnak a választók, Gyurcsány a következőképpen oszlatta el az aggályokat: „Dobrev megmondta, hogy új alkotmányt fogunk csinálni.”

A teljes interjú IDE kattintva érhető el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.