Újabb szintet zuhant a miskolci tömegközlekedés a baloldal miatt

A folyamatos megszorítások után ezúttal a wifit kapcsoltatták ki a közlekedési társaság járatain.

2021. 09. 09. 15:36
A kormánypártok szerint káoszba süllyedt a tömegközlekedés a borsodi megyeszékhelyen Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi baloldal becsapta a miskolci utasokat, amikor 2019-ben a tömegközlekedés javítását ígérte – erről beszélt csütörtökön délután sajtótájékoztatón a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője. Hollósy András elmondta: a helyzet rendezése helyett drasztikusan, sok vonalon 40-45 százalékkal visszavágták a járatszámokat, óránként közlekedő járatokat vezettek be, megemelték a bérletek árát, és létrehozták Magyarország eddigi legdrágább menetjegyét ötszáz forintért. 

S nemcsak, hogy bevezették Közép-Európa legdrágább diákbérletét, de ráadásul még ajándék buszjegyekkel is jutalmazzák a bliccelőket, ami tisztességtelen a szabálykövető miskolciakkal szemben.

– Látunk olyan buszjáratokat, ahol dél-amerikai szisztéma szerint le kell inteni a sofőrt, hogy megálljon, és megtörténhet az is, hogy Lillafüredről Szirmabesenyőt csak másfél órás utazással lehet megközelíteni. Ez pont annyi idő, amivel autópályán elérhetjük a Budapestet – hangsúlyozta Hollósy András. Szavai szerint a buszok összevissza járnak, a kiszámítható, perc pontosságú közlekedés gyakorlatilag megszűnt Miskolcon, hiszen csaknem két év alatt ötvenszer módosították a menetrendet. A kormánypárti politikus emlékeztetett arra, hogy a miskolci baloldal és Veres Pál balliberális polgármester válságmenedzsert ígért még 2019 őszén, aki végül is sosem érkezett meg. Bár – mint fogalmazott –, akkor még nem volt válság a vállalatnál, az csak később alakult ki a helyi baloldal tevékenysége nyomán.

De úgy látszik, mindez nem volt elég. Van még lejjebb, itt vannak az újabb botrányok. Most a miskolci fiataloktól és az utazóközönségtől a baloldal még az ingyenes wifit is elvette, szó nélkül.

– Pedig nagyon sok fiatal használta jövet-menet ezt az országosan is egyedi szolgáltatást, sokan tájékozódtak a napi eseményekről a járatokon, de a baloldal kikapcsoltatta a wifit, a százszor megígért, a gyeden és a gyeten lévő édesanyáknak és szülőknek szóló kisgyermekes bérletet pedig be sem vezette. Gyurcsány Ferenc barátai ide juttatták mára a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-t – mutatott rá a Fidesz–KDNP frakciószóvivője.  A politikus kiemelte: ezért is mondják a miskolciaknak, hogy Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony és Stop, káoszos tömegközlekedés!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.