Dániától Ausztráliáig közvetített szexmunkásnőket a biatorbágyi pár

Üzletszerű kerítéssel és emberkereskedelemmel gyanúsítja a rendőrség azt a biatorbágyi párt, amely tengerentúli célpontokra is közvetített ki nőket szexmunkára. A köznyelvben stricinek nevezett pár tagjait az otthonukban fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói.

2021. 10. 07. 19:00
Forrás: KR NNI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga a prostitúció nem büntetendő a magyar törvények szerint, ám a kerítés („striciség”) és az emberkereskedelem igen. Így a most elfogott párnak várhatóan emberkereskedelemért is felelnie kell majd.

Dánia, Norvégia, Szingapúr, Ausztrália és Dubai is azon célországok között szerepelt, ahova a 32 éves N. Dávid és a 29 éves H. Annamária több magyar nőt prostitúciós tevékenységre beszervezett. A hálózat 2016 és 2019 között jól működött. 

Fotó: KR NNI

A biatorbágyi pár rendezte a fiatal hölgyek külföldi kiutazásait, a prostitúciós tevékenységek helyszínéül szolgáló hotelszobák, illetve apartmanok foglalásait, valamint a külföldi hirdetések feladásait. Az ügyfelek hívásait is ők kezelték, sőt rendszeresen ők szállították ki a szexuális szolgáltatást nyújtó sértetteket a kimenős címekre.   

Fotó: KR NNI

A kerítők előre megállapodtak a nőkkel abban, hogy bevételükből mekkora fix összeget fizetnek ki számukra, de volt olyan lány is, akinek a keresete 40-50 százalékát kellett átadnia munkáltatóinak, sőt még a szállás- és az útiköltségbe is bele kellett adnia.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) felderítő főosztály emberkereskedelem elleni osztályán indított büntetőeljárásban a nyomozók azt is kiderítették, hogy a biatorbágyi férfi és nő a prostituáltaknak úgynevezett turnékat is szervezett. Ilyenkor 2-3 naponta váltották a munkavégzésük helyszínéül szolgáló külföldi városokat, hogy még keresettebbé tegyék az általuk kiközvetített nőket az adott külföldi országban.

A beszerzett bizonyítékok alapján az elkövetők az évek során több tízmillió forintos keresetre tettek szert kerítő tevékenységükkel. Megélhetésüket és életvitelüket ebből finanszírozták.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság bevetést támogató osztály műveleti egységével és a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság munkatársaival közösen 2021. október 6-án kora reggel lepték meg a párost biatorbágyi otthonukban. Az ott tartott kutatás során lefoglaltak több mobiltelefont, SIM-kártyát, különböző elektronikai eszközöket, feljegyzéseket és készpénzt is, amik a bűncselekmény elkövetésében játszottak szerepet.

N. Dávidot és H. Annamáriát a KR NNI nyomozói egyelőre üzletszerű kerítés bűntett elkövetésével gyanúsította meg, ami alapján 

akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti őket a bíróság.

 Az eddigi tapasztalatok szerint a gyanúban szereplő bűncselekmény az emberkereskedelemmel is kapcsolatba hozható, így várható a gyanúsítás kiterjesztése erre is.  

Borítókép: KR NNI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.