MSZP-s polgármesterrel is egyeztetett városfejlesztésről Fürjes Balázs

Az államtitkár Őrsi Gergellyel és Pokorni Zoltánnal is találkozott az elmúlt napokban, hogy megvitassák a kerületek jövőjét.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 10. 05. 18:15
null
A főváros fejlesztéséért felelős államtitkár szerint a kormány nem hagyja magára a fővárost. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután Őrsi Gergellyel, a II. kerület polgármesterével és Vitézy Dáviddal, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával bejártuk a Víziváros egyik legizgalmasabb ipari műemlékének, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménynek az épületét

– közölte Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

A kormánypárti politikus beszámolt róla, hogy 2019 szeptemberében a tetőszerkezet rossz állapota miatt be kellett zárni, ám most már az újranyitáson dolgoznak, mivel a közel 160 éves épületet teljeskörűen felújítják, fűthetővé teszik, így mind a négy évszakban látogatható lesz. A felújítás a napokban fontos mérföldkőhöz érkezett.

Emellett Fürjes kiemelte, hogy a városépítésben és a műemlék védelemben nem számítanak a politikai frontvonalak. Hozzátéve:

Budáért érdemes együttműködni akkor is, ha különböző politikai közösségek tagja vagyunk – így tesszük ezt Őrsi Gergellyel is!

Az MSZP-s politikus 2019 óta irányítja a budai II. kerületet polgármesterként. 

Az államtitkár továbbá Pokorni Zoltánnal, a XII. kerület fideszes polgármesterével is egyeztetett Facebook-oldalának tanúsága szerint. Ennek a találkozónak a fő témája a budai zöldterületek megóvása volt. Mint írta, az általuk közösen megfogalmazott 7+1 pontos Budai Vállalások első pontja a zöldterületek megóvásáról, fejlesztéséről és a Városmajor jövőjéről szól.

Zöldterületeink védelme az egyik legfontosabb budai ügy. Ezt tükrözi a Budai Kérdések kérdőívre adott majd 15 000 budai polgár válasza is: a kitöltők 92%-a egyetértett a Városmajor megújításának gondolatával, 97%-uk kiállt a zöldterületek beépítése ellen!

– húzta alá Fürjes.

Az államtitkár kiemeli, hogy a Városmajor újjáalkotása felelősségteljes munka, számos szempontnak kell megfelelni, ám a legfontosabb: a parkot használó családok, kikapcsolódni vágyók igényei! 

Ezért elengedhetetlen a közös gondolkodás és tervezés a budai polgárokkal

– tette hozzá.

Fürjes rámutatott, hogy Buda nem veszíthet legnagyobb értékéből, zöldfelületeiből. „Nem szabad, hogy beépítésekkel csökkentsük a zöld arányát, sőt növelnünk kell! Ezért fogok dolgozni az Országgyűlésben is, ha a budai polgárok megbíznak képviseletükkel” – írta a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.